Kipdijfilet in roomsaus met heel veel knoflook

Kipdijfilet in roomsaus met heel veel knoflook

Ja hoor, ik heb weer iets met heel veel knoflook, ik hou er zo van! En al helemaal in combinatie met kipdijfilet in een roomsaus. Je schrikt misschien van de hoeveelheid knoflook maar als ze niet geperst of fijngehakt zijn, geven ze een veel mildere smaak af. En door het garen in de saus worden ze heerlijk zacht zodat je naar wens een hoeveelheid knoflook kan pletten en als puree nog over je stukje kip kan smeren.

Kipdijfilet of kipfilet

Kipfilet vind ik lekker maar kipdijfilet nog lekkerder. Dit stukje kip is malser en ook iets vetter dan kipfilet. De naam klopt ook eigenlijk niet helemaal want kipdijfilet komt van de bil, maar ja, kipbilfilet klinkt toch wat minder lekker 😉 Dat verklaart ook waarom de kipdijfilet malser is, want de bil van de kip moet veel harder werken dan de borst, waar kipfilet van wordt gesneden.

Ingrediënten

  • 4x kipdijfilet
  • 250 ml slagroom
  • 1 bol knoflook
  • ½ tl knoflookpoeder
  • Bloem
  • 120 ml kippenbouillon
  • 1 tl citroensap
  • 2 el boter
  • 1 el milde olijfolie
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Optioneel: gehakte peterselie
  • Materialen: hapjespan

Aan de slag!

  1. Maak de knoflookteentjes los van de bol en pel ze. Doe wat bloem op een bord, kruid de kipdijfilet met zout en peper en wentel ze door de bloem.
  2. Verhit op middelhoog vuur de olie en een eetlepel boter in een hapjespan en bak de kipdijfilet 4-5 minuten per kant tot ze mooi goudbruin zijn. Neem uit de pan en leg ze op een bord.
  3. Verlaag het vuur en laat de andere lepel boter smelten. Voeg de knoflook toe en bak ze al omscheppend 3-4 minuten totdat ze licht gekleurd zijn. Voeg de kippenbouillon, citroensap en knoflookpoeder toe en laat ca. 4 minuten zachtjes koken tot het tot de helft is gereduceerd. Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper.
  4. Roer de room erdoor en leg de kip in de saus. Laat het geheel nog een minuut of 5 zachtjes pruttelen tot de saus is ingedikt en de kip goed gaar is. Garneer eventueel met wat gehakte peterselie.

Ook lekker: 

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*