Klassieke clubsandwich

Klassieke clubsandwich

De klassieke clubsandwich… ik kan hier zo van smullen! Het is een heerlijke lunch voor in het weekend, maar ik eet het ook zo nu en dan gewoon als avondmaaltijd. De clubsandwich is ergens eind negentiende eeuw ontstaan in de Verenigde Staten, al staat niet helemaal vast waar precies. Hoewel vaak wordt beweerd tijdens de paardenrace van Saratoga Springs in de staat New York. Een clubsandwich houdt in dat het gerecht uit drie of meer sneetjes brood bestaat met daartussen verschillende soorten beleg. Dat kan dus van alles zijn. Maar het schijnt dat CLUB staat voor Chicken and Lettuce Under Bacon. Deze variant, dus met kip, sla en bacon, is dé klassieker. In restaurants, zeker in Amerika, wordt de sandwich meestal geserveerd met chips of frites.

Ingrediënten

  • 12 sneetjes casinobrood
  • 16 plakjes kip- of kalkoenfilet
  • 12 plakjes bakbacon of ontbijtspek
  • 2 grote tomaten, in plakjes
  • 2 grote augurken, in plakjes
  • Botersla (kropsla)
  • Mayonaise
  • Boter
  • Optioneel: naturel chips of frites
  • Benodigdheden: koekenpan, lange prikkers

Aan de slag!

  1. Verhit een klein klontje boter in de koekenpan en bak de bacon knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Rooster het brood.
  3. Besmeer 4 sneetjes brood met mayonaise en beleg ze met sla, kip- of kalkoenfilet en tomaat.
  4. Leg hierop weer een sneetje brood en besmeer ook deze met mayonaise. Beleg met sla, bacon en augurk. Leg hierop de laatste sneetjes brood.
  5. Steek in elke sandwich in beide helften een prikker en snijd de sandwiches diagonaal door.
  6. Serveer de sandwiches eventueel met een handje chips of frites.

Ook lekker: club sandwich met zalm en tzatziki

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*