Knoflook en citroen kip met champignons (Keto)

Knoflook en citroen kip met champignons (Keto)

Mijn lief en ik hebben gesmuld van de kip met knoflook, citroen en champignons. Voor het bakken wentel je de kipstukjes eerst door amandelmeel waardoor het een heerlijk bruin korstje krijgt. Erbij hadden we sperziebonen en mijn lief kwam op het idee om daar blauwe kaas over te verbrokkelen omdat ik dat in huis had. Een verrassend lekkere combinatie!

Knoflook

Voor de één is vier teentjes knoflook teveel, voor de ander weer te weinig. Ik ben er dol op. Sterker nog, ik kan wel zeggen dat ik er een beetje verslaafd aan ben 😉 Als ik knoflook aangeef in mijn recepten, dan is dat voor mij de minimale hoeveelheid. Zelf gebruik ik doorgaans meer dan wat ik in de ingrediëntenlijst aangeef. Wist je trouwens dat knoflook enorm gezond is? Het staat erom bekend dat het de functie van het immuunsysteem een oppepper geeft. Daarnaast kan het een gunstig effect hebben op de bloeddruk en kan het helpen bij een gezond cholesterolgehalte. Ook bevat het antioxidanten die kunnen helpen bij het voorkomen van Alzheimer en dementie. Meer over de gezondheidsvoordelen, lees je hier.

Ingrediënten

  • 4 kip(dij)filets
  • 250 gr (kastanje) champignons
  • 4 knoflookteentjes
  • Paar takjes peterselie
  • 50 gr amandelmeel
  • 120 ml kippenbouillon
  • 2 el citroensap
  • 60 ml olijfolie
  • 30 gr boter of ghee
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: vershoudfolie, koekenpan, aluminiumfolie

Aan de slag!

  1. Sla de kip iets platter tussen 2 laagjes vershoudfolie en halveer ze in de lengte. Kruid met zout en peper en wentel ze door de amandelmeel. Hak de knoflookteentjes fijn en snijd de champignons in dunne plakjes.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip bruin en gaar. Neem uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie of eventueel op 100 graden in de oven.
  3. Verhit de boter of ghee in de pan en bak de champignons met de knoflook en wat zout en peper tot ze wat zachter zijn. Voeg bouillon en citroensap toe en laat zachtjes koken tot het meeste vocht verdampt is. Schep de kip erdoor en proef of het nog wat zout en/of peper kan gebruiken.
  4. Verdeel de kip en champignons over borden of een serveerschaal en garneer met wat peterselie.

Meer met kip en knoflook:

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*