Knoflookbrood met cheddar en krokante topping

Knoflookbrood met cheddar en krokante topping

Weer een beetje aan rommelen geweest met ingrediënten die ik in huis had. En dat werd dus knoflookbrood met cheddar, tomaat, bosui en een krokante topping van tortillachips. En zo heb ik ook weer wat restjes opgemaakt. Lekker voor bij de borrel! Let wel: wat je op de foto ziet, is maar een halve portie van dit recept.

Knoflookbrood

Ik geef eerlijk toe dat ik nu kant-en-klaar knolookbrood heb gebruikt. In mijn vaste supermarkt hebben ze die per twee in de diepvries en ik had ze een tijdje terug eens meegenomen. Ze lagen echter hier na een paar weken nog steeds in de vriezer dus besloot ik ze maar eens te gebruiken. Bosui en tomaat heb ik altijd in huis en omdat ik nog een restje tortillachips had wat al een beetje oudbakken was, heb ik dat er overheen verkruimeld als lekker krokante topping. Verder heb ik nog cheddar toegevoegd maar dat mag natuurlijk ook een andere kaas zijn die lekker smelt. En tot slot heb ik er nog verdunde crème fraîche over gesprenkeld. Mag ook zure room zijn (is minder vet) maar toevallig had ik nog een aangebroken bekertje crème fraîche in de koelkast. Maak je het knoflookbrood liever zelf, bekijk dan dit recept.

Ingrediënten

 • 2 knoflookbroodjes
 • 100 gr geraspte cheddar
 • 2-4 bosuitjes
 • 1 grote tomaat
 • 30 gr cheddar tortillachips
 • Klein bekertje zure room of crème fraîche
 • Paar takjes koriander
 • Materialen: grote ovenschaal

Aan de slag!

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden of 180 hete lucht.
 2. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Halveer de tomaat en schraap zaden en vocht eruit. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
 3. Snijd de plakjes knoflookbrood los en verdeel ze over een flinke ovenschaal, eventueel met een beetje overlap. Verdeel bosuitjes en tomatenblokjes erover.
 4. Verdeel daarover in laagjes de cheddar en verkruimelde tortillachips. Zet de schaal ca. 15 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
 5. Verdun ondertussen de zure room of crème fraîche met water tot het de dikte van een dressing heeft en hak wat koriander grof.
 6. Neem de schaal uit de oven, besprenkel met de zure room en koriander en serveer warm.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*