Knoflookbrood

Knoflookbrood

Als het aan mij ligt, eet ik bijna alles met knoflook. Ik hou er zo van! Niet best voor je adem, maar daar zijn gelukkig trucjes voor (op peterselie kauwen vind ik de beste). En als ik uit eten ben en ik zie knoflookbrood vooraf op de kaart staan, dan is de keuze voor mij al gemaakt. Thuis maak ik het echter ook. Vooral bij soep, maar ook wel als borrelhapje. Zelfgemaakt met vers, knapperig stokbrood is ook zoveel lekkerder dan die kant-en-klare afbakstokbroodjes met knoflookboter. Ik neem altijd een vers stokbrood, maar je kunt ook wel afbakstokbrood gebruiken. Deze moet je echter dan wel eerst afbakken alvorens je er knoflookbroodjes van gaat maken. Twee keer oventijd, dus duurt langer. En laten we eerlijk zijn, de meeste afbakstokbroden halen het niet bij een heerlijk verse!

Ingrediënten

 • 1 vers stokbrood
 • 100 gr gezouten roomboter
 • 6 teentjes knoflook
 • 1 el peterselie, heel fijngehakt
 • Optioneel: snufje cayennepeper
 • Materialen: klein pannetje, bakkwastje, aluminiumfolie

Aan de slag!

 1. Snijd het stokbrood in gelijke sneetjes (ca. 1,5 à 2 cm) en leg ze in de gesneden volgorde naast elkaar.
 2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 3. Hak de knoflook heel fijn. Je kan ook een pers gebruiken, maar geperste knoflook heeft wel sneller de neiging te verbranden en dan wordt het bitter.
 4. Laat de boter in een pannetje op heel laag vuur zachtjes smelten zonder bruin te laten kleuren.
 5. Voeg de knoflook toe en roer tot het begint te geuren. Als je van een beetje pit houdt, voeg dan ook een snufje cayennepeper toe.
 6. Roer de peterselie door de boter.
 7. Bestrijk de sneetjes stokbrood met een kwastje ruim met de boter.
 8. Leg de sneetjes nu weer tegen elkaar aan in de vorm van het stokbrood en verpak in aluminiumfolie.
 9. Leg 15 minuten in de oven. Als je het brood weer uitpakt en het is niet knapperig genoeg, leg de sneetjes dan nog even een paar minuten naast elkaar op een bakplaat. Let wel goed op dat de knoflook dan niet alsnog verbrandt!

 

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*