Knoflookgarnalen

Knoflookgarnalen

Als ik echt iets enorm lekker vind, dan is het wel tapas! Maar dan niet in zo’n ‘all you can eat’ restaurant, maar in een echte Spaans tapasbar of uiteraard zelfgemaakt! Een als ik zelf tapas maak, dan doe ik het ook goed met echt veel verschillende soorten en voor een grotere groep gasten. Zo heb ik op mijn laatste verjaardag nog tapas gemaakt voor 30 man! Dat betekende wel twee heel lange dagen in de keuken staan, maar ik wordt daar echt gelukkig van. En als je dan al die legen schalen ziet staan, dan weet je dat iedereen lekker gegeten heeft! 🙂 Op een tafel vol met tapas, mogen de knoflookgarnalen uiteraard niet ontbreken!

Ingrediënten

  • 24 rauwe tijgergarnalen
  • 5 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 el peterselie, fijngehakt
  • 2 el droge sherry
  • Chilipeper uit de molen
  • 100 ml olijfolie
  • Grof zeezout

Aan de slag!

  1. Als de garnalen nog darmkanalen hebben, haal deze er dan uit. Dit doe je door de rug iets in te snijden en de darmkanaaltjes er (met een pincet) uit te trekken.
  2. Verwarm de olie in een hapjespan op matig vuur. Fruit hierin de knoflook ca. een minuut. Maal er naar smaak chilipeper bij en roer even door.
  3. Voeg de garnalen toe en wok ze in 3 tot 5 minuten tot ze roze kleuren en gaan ‘krommen’. Blus af met de sherry en wok ze nog 1 tot 2 minuten tot de alcohol wat verdampt is.
  4. Voeg de peterselie en wat zeezout toe en roer door. Doe met het vocht over in een warme (tapas)schaal en serveer direct. Het vocht is heerlijk om brood in te dippen!

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*