Komkommer-fetasalade

Komkommer-fetasalade

Het is heet buiten, zo’n 30 graden (en dat half september), en er wordt een spontane barbecue georganiseerd. Lekker al dat vlees, maar daar mag ook wel iets fris bij. Dus heb ik net snel deze komkommer-fetasalade gemaakt want ik had nog een komkommer en een stuk feta liggen. Rode ui erbij en een dressing met dille, en je hebt een heerlijk bijgerecht!

Ingrediënten

  • 1 komkommer, gewassen
  • 1 kleine rode ui, in dunne halve ringen
  • 100 gr feta, verbrokkeld
  • Paar takjes verse dille, grof gehakt (of 2 tl gedroogde)
  • 5 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1 el witte wijnazijn
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • Materialen: schaal

Aan de slag!

  1. Snijd de komkommer in plakjes of eventueel in halve maantjes als je liever de zaden eruit schraapt.
  2. Klop in een schaal een dressing van de olijfolie, citroensap, azijn en dille en breng op smaak met zout en peper.
  3. Schep de komkommer, ui en feta er goed door en laat even in de koelkast staan.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*