Koolhydraatarme quesadillas met kip en avocado

Koolhydraatarme quesadillas met kip en avocado

Vandaag weer een dag dat mijn lief bij mij is en dat betekent dat ik rekening moet houden met zijn Keto dieet. Wat veel vet (75 tot 80%) en amper koolhydraten (maximaal 10%) betekent. Veel vet houd ik niet altijd rekening mee want ik wil zelf niet weer dichtgroeien na 19 kilo te zijn afgevallen, maar wel koolhydraatarm. Koolhydraatarme dagen zijn voor mij ook goed om mijn gewicht te handhaven. Anyway, vandaag wel veel vet in de vorm van quesadillas met kip en avocado. En als je quesadillas kent, ze zijn anders dan je zou denken!

Quesadillas

Quesadillas zijn voor de Mexicaanse en Tex-Mex keukens wat tosti’s zijn voor de Nederlandse. Quesadilla betekent zoiets als ‘kaasdingetje’ en in dit geval is dat heel letterlijk. Normaal worden ze gemaakt van bloem- of maïstortilla’s maar tortilla’s bevatten per 100 gram toch al snel zo’n 55 gram koolhydraten, ook de volkoren. Teveel als je koolhydraatarm eet. Het spreekt voor zich dat de vulling van een quesadilla dus sowieso kaas moet bevatten maar in dit geval maak je de ’tortilla’s’ dus van kaas zelf. Hierdoor bevatten ze dan wel weer veel vet maar zo passen ze dan ook prima binnen het Keto dieet.

Ingrediënten

  • 300 gr geraspte cheddar
  • 300 gr geraspte belegen of jong belegen kaas
  • 2 kip(dij)filets
  • 1 avocado
  • ½ potje zongedroogde tomaatjes, uitgelekt
  • 1 ui
  • 1 bosuitje
  • ½ tl chilipoeder
  • Bekertje zure room
  • Neutrale olijfolie
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: vershoudfolie, grillpan, bakpapier, kom, koekenpan, optioneel: vleeshamer

Aan de slag!

  1. Sla de kip wat platter tussen 2 laagjes vershoudfolie. Wrijf ze in met olie en kruid met zout en peper.
  2. Verhit een grillpan en grill de kip ca. 5 minuten per kant. Beweeg de kip niet, hij komt vanzelf los. Leg op een snijplank om te laten rusten.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden of 180 hete lucht en bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Heb je er maar één, werk dan in 2 batches.
  4. Snijd ondertussen de ui in dunne halve ringen, de avocado en zongedroogde tomaatjes in reepjes en de bosui in dunne ringetjes. Meng in een kom de 2 soorten kaas.
  5. Maak van de kaas op elke bakplaat 2 gelijke hoopjes en druk ze plat tot een ’tortilla’. Bak ca. 10 minuten tot ze gesmolten zijn en de randen goudbruin.
  6. Verhit ondertussen een lepel olie in een koekenpan en bak de uien (niet de bosui) met chilipoeder, zout en peper tot ze zacht zijn. Trek de kip met 2 vorken uit elkaar.
  7. Neem de bakplaten uit de oven en verdeel op één helft van elke tortilla uien, zongedroogde tomaatjes, kip en avocado en vouw ze met behulp van een spatel dicht. Druk iets aan. Doe de bakplaten nog een minuut of 3 terug in de oven.
  8. Snijd de quesadillas in kwarten en garneer met zure room en bosui.

Ook lekker:

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*