Koude komkommersoep met yoghurt

Koude komkommersoep met yoghurt

Omdat het vandaag zo warm is, ligt mijn focus op recepten die echt bij dit zomerse weer passen (het is nu zo’n 30 graden!) Dat kan natuurlijk barbecue zijn, maar daarvoor heb ik in het begin van het seizoen al eens een aantal recepten online gezet. Wat ook echt bij dit zomerse weer past, is gekoelde soep. Zoals de gazpacho die ik al eerder heb gepost, maar ook deze heerlijk frisse komkommersoep met yoghurt! Stokbroodje met kruidenboter erbij en je hebt een zalige maaltijd die je toch gemakkelijk eet wanneer je door de hitte eigenlijk niet zo’n trek hebt!

Supersnelle komkommersoep

Je hoeft voor deze komkommersoep weinig moeite te doen. Een heel klein beetje snijwerk en dan de komkommer samen met de yoghurt en andere ingrediënten in de blender. Maak de soep vroeg op de dag zodat het lang genoeg in de koelkast staat om goed koud te worden. Of maak het later op de avond voor de volgende dag, want de soep kan prima nog langer in de koelkast staan. De gesnipperde rode ui en kleine blokjes komkommer doe je pas op het moment van serveren erbij.

Ingrediënten

  • 2 komkommers, gewassen
  • 350 gr yoghurt
  • 3 el vers citroensap
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • ½ rode ui
  • 2 el verse dragonblaadjes of 2 tl gedroogde
  • 3 takjes platte peterselie
  • 6 takjes verse dille
  • 50 ml extra vergine olijfolie + extra
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Hulpmiddelen: blender, bak met deksel

Aan de slag!

  1. Bewaar een kwart van één van de komkommers verpakt in vershoudfolie in de koelkast. De rest van de komkommers snijd je in grove stukjes. Snijd de sjalotjes in kwarten.
  2. Doe de stukjes komkommer met de yoghurt, citroensap, sjalot, knoflook, takjes peterselie, 4 takjes dille, dragon en 50 ml olijfolie in een blender en pureer tot een glad geheel. Is het te dik, voeg dan wat koud water toe.
  3. Proef en breng hoog op smaak met zout en peper.
  4. Doe de soep over in een goed afgesloten bak en laat minstens 8 uur koelen in de koelkast.
  5. Snijd de achtergehouden komkommer in heel kleine blokjes en hak de rest van de dille fijn. Snipper de rode ui.
  6. Proef de soep en breng eventueel nog wat hoger op smaak met zout en peper.
  7. Serveer de soep in kommen of borden met de blokjes komkommer, de gesnipperde rode ui en garneer met de dille. Druppel er ook nog wat olijfolie over.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*