Krokante kipburgers met cheddar en remoulade

Krokante kipburgers met cheddar en remoulade

Yay, it is Fastfood Friday! Ik had weer eens enorme zin in één van mijn guilty pleasures: een heerlijk sappige burger. Vandaag ben ik gegaan voor kipburgers (in mijn geval in enkelvoud), sappig van binnen maar met een lekker krokant korstje van buiten. Met een plak gesmolten cheddar en een flinke dot remoulade. Voor dat knapperige korstje heb ik trouwens onder andere verkruimelde chips gebruikt. Ik had laatst voor een recept panko nodig maar dat bleek ik niet meer in huis te hebben. Toen heb ik als alternatief chips gebruikt en dat beviel mij zo goed, dat ik besloot dit gewoon vaker te doen. Het is uiteraard minder gezond dan puur droog broodkruim maar echt zo lekker! Een het leuke ervan is dat je jouw favoriete smaakje chips kunt gebruiken.

Gehakt voor de kipburgers

Je kunt uiteraard gewoon kipgehakt kopen maar ik geef er de voorkeur aan om het zelf te malen van kipfilet. Sowieso is dat voor mij makkelijker omdat kipgehakt meestal per 450 gram wordt verkocht en dat is teveel voor mij alleen, een kleine kipfilet is voor mij voldoende. Bovendien is de enige keuze in kipgehakt in mijn vaste super bomvol toevoegingen, onnodige maar ook kruiden en specerijen, en ik bepaal graag zelf wat ik aan het gehakt toevoeg. Daarnaast heb ik met kipfilet tenminste de keuze om voor bio kip te kiezen.

Ingrediënten

 • 4 broodjes, zacht of hard naar wens
 • 450 gr kipgehakt (of kipfilet)
 • 2 tl gerookt paprikapoeder
 • 2 teentjes knoflook
 • 3 bosuitjes
 • 4 plakjes cheddar
 • Remoulade (recept)
 • Sla, soort naar wens
 • Handje panko of naturelchips
 • 150 gr bloem
 • 1 el bakpoeder
 • Paneermeel
 • 2 el zonnebloem- of arachideolie
 • Versgemalen zeezout en zwarte peper
 • Optioneel: ui, tomaat en/of komkommer
 • Materialen: diep bord, koekenpan, optioneel: keukenmachine, hamburgerpers, grillpan

Directions

 1. Maak eerst de remoulade volgens recept en zet tot gebruik afgedekt in de koelkast. Als het namelijk wat langer staat, dan komen de smaken goed samen.
 2. Snijd de bosuitjes in ringetjes en de knoflook in plakjes. Halveer de broodjes.
 3. Zelf gehakt maken: kip in blokjes snijden en fijnmalen in een keukenmachine. Bosui, knoflook en paprikapoeder toevoegen en nog even kort malen.
 4. Met kant-en-klaar gehakt: of de bosui en knoflook heel fijn hakken en met paprikapoeder door het gehakt mengen, of zoals hierboven gehakt in de keukenmachine doen met paprikapoeder en grover gesneden bosui en knoflook en nog even kort malen.
 5. Als het gehakt te plakkerig is, meng er dan paneermeel door. Breng het gehakt op smaak met zout en peper en vorm er 4 gelijke burgers van, eventueel met behulp van een burgerpress. Druk in elke kipburger met je duim een gat in het midden. Hierdoor gaan ze tijdens het bakken niet zo opbollen en ze garen gelijkmatiger.
 6. Meng in een diep bord bloem met bakpoeder en panko of verkruimelde chips en druk de kipburgers er rondom goed in.
 7. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipburgers in 8 tot 10 minuten krokant en gaar. Verlaag het vuur, leg op elke burger een plakje cheddar en doe een deksel op de pan tot de kaas gesmolten is.
 8. Terwijl je de kipburgers bakt, kun je optioneel de broodjes op de snijkanten even grillen in een grillpan. Ik doe dat altijd.
 9. Beleg de onderste helften van de broodjes met sla (en eventueel uienringen, tomatenplakjes en/of schijfjes komkommer), een schep remoulade en vervolgens de burgers met kaas. Kapje van het broodje erop en klaar!

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*