Kruidenomelet met champignons en gegrilde tomaten (Keto)

Kruidenomelet met champignons en gegrilde tomaten (Keto)

Yup, ik geef toe dat deze kruidenomelet een beetje aan de donkere kant is. Je bent even afgeleid en poef, het is iets te hard gegaan… Maar mijn lief (het was zijn lunch voor op het werk) appte me dat hij echt nog prima te eten was gelukkig 🙂 De kruiden zijn in de omelet verwerkt en de champignons en paprika met kruidenroomkaas als vulling. Omdat ik ook nog tomaten op de fruitschaal had liggen, heb ik die gegrild en er los bijgedaan.

Kruidenomelet

Zoals gezegd heb ik de kruiden in de omelet verwerkt. Ik heb verse bieslook, peterselie en basilicum gebruikt, kruiden die ik doorgaans standaard in huis heb. En binnenkort heb ik zelfs weer de hele zomer lang een zeer uitgebreid kruidentuintje op balkon. Ik deed het eerst altijd zelf zaaien en kweken maar dat vergt toch best wat werk. Tegenwoordig ga ik (na ijsheiligen) gewoon naar het tuincentrum en koop ik potjes kruiden die ik vervolgens in volle grond zet. Een heleboel verschillende kruiden in pot kopen is best wel een aanschaf in één keer maar je haalt het er gedurende de warmere maanden wel uit als je bedenkt dat je normaal minstens 99 cent betaalt voor een klein bakje van 15 of 20 gram.

Ik kom ook nog even terug op de omelet die te donker is aan één kant. Het lijkt zo makkelijk maar in kookwedstrijden op tv, zoals Masterchef, is het bakken van de perfecte omelet nog best wel een dingetje. Want eigenlijk hoort het smeuïg en geel te zijn, zoals deze, in plaats van droog doorbakken. Een gebruinde, drogere omelet noem ik eigenlijk altijd een gebakken klutsei 😉

Ingrediënten

  • 4 grote eieren
  • Verse bieslook
  • Paar takjes verse basilicum
  • Paar takjes verse peterselie
  • 250 gr champignons
  • 1 paprika
  • 2 tomaten
  • 4 el kruidenroomkaas
  • 2 tl knoflookpoeder
  • Scheutje melk
  • Boter
  • Neutrale olijfolie
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Optioneel: gemengde salade
  • Materialen: kom, grillpan, koekenpan

Aan de slag!

  1. Hak bieslook, basilicum en peterselie fijn, van elk kruid ca. 1 eetlepel. Snijd de champignons in plakjes, de paprika in reepjes en halveer de tomaten (niet van kroontje naar kontje maar in de breedte).
  2. Klop in een kom de eieren met een scheutje melk los. Meng de kruiden erdoor en breng op smaak met 1 theelepel knoflookpoeder, zout en peper.
  3. Verhit een grillpan goed heet. Bestrijk de snijvlakken van de tomaten met wat olie, maal er wat zout en peper over en grill ze op het snijvlak tot ze zacht zijn en mooie grillstrepen hebben.
  4. Verhit ondertussen wat boter in een koekenpan en bak de champignons en paprika met de rest van het knoflookpoeder en wat zout en peper ca. 7 minuten tot ze zacht zijn. Schep met een schuimspaan uit de pan.
  5. Verhit weer wat boter in de koekenpan en bak een omelet van de helft van het eimengsel. Zodra de omelet iets begint te stollen op 1 helft 2 eetlepels kruidenroomkaas en de helft van de champignons en paprika verdelen. Klap met een spatel de omelet dubbel en bak nog ca. 1 minuut. Herhaal voor de tweede kruidenomelet.
  6. Serveer de omeletten met de gegrilde tomaten en optioneel wat gemengde salade.

Ook lekker:

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*