
Lauwwarme linzensalade met falafel en feta
Zo, de eerste normale dag van het jaar begonnen met een gezonde, voedzame salade. Na alle vreterijen met kerst en oud en nieuw (en restjes opmaken), plus heel veel comfort food in de weken voorafgaand, wil ik toch weer even op de gezonde toer. En dat ‘even’ zeg ik voorzichtig want als het om gezond eten gaat ben ik nou niet bepaald consequent, dus ik ben voor mezelf heel benieuwd wanneer ik weer overstag ga voor minder gezonde comfort food 😉 Maar goed, vandaag dus deze heerlijke vegetarische linzensalade die trouwens ook koud lekker is. Als je over hebt heerlijk om de volgende dag als lunch mee te nemen naar je werk. Qua op smaak brengen ben ik simpel voor knoflookpoeder en uienpoeder gegaan, maar je kunt uiteraard naar eigen wens kruiden en specerijen gebruiken, bijvoorbeeld ras el hanout. En ben je een korianderhater, vervang dat dan gewoon door platte peterselie. De falafel heb ik trouwens gewoon gekocht want ik had geen tijd om het zelf te maken. Wil je dat wel, dan moet je uiteraard meer tijd uittrekken.
Ingrediënten
- 200 gr gekookte linzen
- 200 gr falafel (recept)
- 100 gr veldsla of babyspinazie
- 12 (driekleuren) snoeptomaatjes
- 50 gr feta
- Paar takjes koriander (of platte peterselie)
- Snufje knoflook poeder
- Snufje uienpoeder
- 1 el milde olijfolie
- Versgemalen zeezout en zwarte peper
- Materialen: koekenpan, aluminiumfolie
Aan de slag!
- Halveer de tomaatjes en pluk de korianderblaadjes van de takjes.
- Verhit de olie op middelhoog vuur in de koekenpan en bak de falafel ca. 4 minuten om en om. Neem ze uit de pan en houd warm in aluminiumfolie.
- Doe de linzen met de tomaatjes in de pan, voeg wat knoflook- en uienpoeder toe en bak een paar minuten tot de tomaatjes iets zachter zijn. Schep de koriander erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de veldsla of spinazie over 2 borden en daarover het linzenmengsel en de falafel. Brokkel de feta erover en serveer direct.