Lekker koken en eten op de camping (deel 2)

Lekker koken en eten op de camping (deel 2)

Kamperen en lekker buiten leven is heerlijk! Tenminste, als het mooi weer is en je wel een beetje uit de voeten kunt. Met een rugzak, een minitentje en één klein gasbrandertje met kleuterpannetje vind ik geen kamperen maar kramperen. In deze blog ga ik ervan uit dat je in ieder geval twee kookpitten en een kleine barbecue tot je beschikking hebt. Daarmee kun je echt prima goede gerechten maken op de camping!

Lees eerst deel 1 voor meer informatie en tips.

Makkelijk te maken gerechten op de camping

Klassieke Cobb salade

Dit is niet gewoon een om het even gemengde salade want dan kan je elke maaltijdsalade een Cobb salade noemen. De Cobb salade bestaat echt uit vaste ingrediënten: gemengde slasoorten, kipfilet, bacon, avocado, blauwe kaas, tomaat, ei, bieslook en een dressing met rode wijnazijn. Allemaal ingrediënten die je overal makkelijk kunt vinden.
Recept ->

Wrap met garnalen en eiersalade

Deze wrap is het lekkerst met Hollandse garnalen maar als je in het buitenland kampeert, kunnen andere kleine garnalen uiteraard ook. De eiersalade maak je zelf en als je geen tuinkers kunt vinden, geen probleem. Laat het gewoon weg of vervang dor iets anders, bijvoorbeeld peterselie of extra bieslook.
Recept ->

Caesar wrap

Een klassieke caesar salade opgerold in een wrap! Kun je bepaalde ingrediënten niet vinden? Gewoon vervangen door iets wat er op lijkt. IJsbergsla kan bijvoorbeeld prima in de plaats van romaine en Parmezaanse kaas kun je vervangen door een andere soort harde, zoutige en korrelige kaas.
Recept ->

Ierse corned beef hash

Geen idee of je corned beef in blik overal kunt vinden. Ik vermoed van niet dus neem twee blikjes mee want dit is écht een heel makkelijk gerecht om op de camping te maken. Een eenvoudige salade erbij en klaar!
Recept ->

Broodje knoflookgarnalen met cocktailsaus

Harde broodjes, garnalen, knoflook, sla en komkommer vind je echt overal en cocktailsaus maak je heel eenvoudig met mayonaise en tomatenpuree of ketchup en het liefst ook wat slagroom. Whisky in de saus laat je gewoon weg of misschien kun je een miniflesje op de kop tikken.
Recept ->

Klassieke clubsandwich

Een clubsandwich heb je een hele maaltijd aan en je hoeft er amper voor te koken. Alleen spek moet je even krokant bakken en brood roosteren op de barbecue. Verder is het een kwestie van beleggen. Een clubsandwich wordt doorgaans geserveerd met friet of naturelchips. Chips is uiteraard het makkelijkst op de camping.
Recept ->

Souvlaki van gemarineerde kip op een pita

Dit kun je alleen maken als je een koelkast tot je beschikking hebt want de kip moet minstens 2 uur marineren en dat doe je uiteraard niet buiten de koelkast. De Griekse pita’s zijn ook goed op de camping te maken want ze hoeven niet in de oven maar worden gegrild op de barbecue of gebakken in een koekenpan. De pita’s worden officieel gemaakt van gistdeeg wat moet rijzen maar je vindt in het recept ook een snelle versie wat niet hoeft te rijzen. In plaats van een deegroller gebruik je gewoon een met water gevulde fles.
Recept ->

Koude komkommersoep met yoghurt

Zalig op bloedhete dagen maar je hebt wel een koelkast en staafmixer nodig, dus het meest geschikt voor als je met caravan of camper op vakantie bent of een accommodatie hebt met koelkast en stroom. De staafmixer neem je gewoon van thuis mee.
Recept ->

Spaghetti alla puttanesca

Een blik tomaten, ansjovis, kappertjes, zwarte olijven, knoflook en rode peper is alles wat je nodig hebt voor de saus en dat is in elke supermarkt te vinden.
Recept ->

Pasta met kip, courgette en pesto

Dit heb je echt binnen no-time klaar. Normaal zou ik zeggen om lekker zelf verse pesto te maken maar dat gaat niet op de camping (tenzij je zelfs een keukenmachine bij je hebt), dus hier mag je smokkelen met kant-en-klaar uit een potje of bakje.
Recept ->

Spaghetti met knoflook-kruidenboter

Verse kruiden, knoflook en boter zijn overal te vinden en daarmee maak je in 20 minuten dit pastagerecht. Met de kruiden kun je variëren naar gelang er voorhanden is maar je kunt natuurlijk ook smokkelen door een bakje kruidenboter te gebruiken.
Recept ->

Kip met knoflook, kappertjes en kaas

Supermakkelijk en enorm lekker! Eigenlijk gaat de kip op het laatst altijd even in de oven om de kaas te laten smelten maar dat kan ook op een gesloten barbecue of gewoon even een deksel op de koekenpan doen. Erbij eet je een eenvoudige salade of gegrilde tomaat en gebakken aardappeltjes.
Recept ->

Snelle kip-kerrie

In dit gerecht gaan diepvries tuinerwten die je even moet blancheren maar je kunt ze ook laten ontdooien en dan meewarmen in de saus. En anders smokkel je gewoon met erwten uit blik of pot. Minder knapperig en vers maar op de camping wel zo makkelijk. In plaats van een wok gebruik je gewoon een koekenpan of hapjespan. Kook er wat rijst bij en je hebt een complete maaltijd.
Recept ->

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*