Lekker koken en eten op de camping (deel 3)

Lekker koken en eten op de camping (deel 3)

Kamperen en lekker buiten leven is heerlijk! Tenminste, als het mooi weer is en je wel een beetje uit de voeten kunt. Met een rugzak, een minitentje en één klein gasbrandertje met kleuterpannetje vind ik geen kamperen maar kramperen. In deze serie blogs ga ik ervan uit dat je in ieder geval twee kookpitten en een (kleine) barbecue tot je beschikking hebt. Daarmee kun je echt prima goede gerechten koken op de camping!

Lees eerst deel 1 voor meer informatie en tips. En bekijk ook deel 2 voor nog meer recepten die makkelijk op de camping te maken zijn.

Maaltijdsalade met meloen, sinaasappel en kip

Maaltijdsalade met meloen, sinaasappel en kip

Meloen, sinaasappel, kip, komkommer en (rode) ui kun je echt overal vinden. Het raspen van de sinaasappel hoeft niet per se, zonder is de dressing ook al lekker. De kip is gekruid met kerrie of vadouvan maar kan ook gewoon met zout en peper. Alfalfa of tuinkers laat je gewoon weg als je dat niet kunt vinden.
Recept ->

Vitello tonnato hamburgers (BBQ)

Vitello tonnato hamburgers (BBQ)

Een hamburger van de barbecue is natuurlijk altijd lekker! Deze is van kalfsgehakt maar gewoon rundergehakt is ook helemaal prima. De tonijnmayonaise is gewoon van tonijn uit blik met mayonaise, ansjovis en kappertjes. Heb je geen staafmixer bij je, dan maar prakken 😉
Recept ->

Salade met pesto kip, mozzarella en tomaatjes

Salade met pesto kip, mozzarella en tomaatjes

Voor deze salade heb je wel een koelkastje nodig of tenminste een koelbox op stroom omdat de kip even moet marineren. Normaal pleit ik voor zelf pesto maken maar dan heb je toch een vijzel of keukenmachine nodig. In dit geval lekker gewoon uit een potje. En misschien kun je het ook nog wel vers vinden, zeker in Italië.
Recept ->

Wraps met kalkoen, spek, cheddar en roomkaas

Wraps met kalkoen, spek, cheddar en roomkaas

Voor deze wraps kun je variëren met wat er te vinden is. Kun je geen gesneden kalkoen- of kipfilet vinden, dan is ham ook een prima alternatief. Een cheddar kan uiteraard ook vervangen worden door een andere kaas. De wraps zijn koud al lekker, maar nog lekkerder als je ze even grilt op de barbecue zodat de kaas lekker smelt.
Recept ->

Garnalen, chorizo en groenten eenpansgerecht

Garnalen, chorizo en groenten eenpansgerecht

Ik gebruikte qua groenten in dit eenpansgerecht groene asperges, courgette en ui. De laatste twee zijn overal wel verkrijgbaar. Kun je geen groene asperges vinden, kies dan bijvoorbeeld voor paprika, champignons of aubergine. Chorizo is ook prima te vervangen door salami of verse worstjes. Cajunkruidenmix is hierin overigens wel een belangrijke smaakmaker, dus neem dat eventueel mee.
Recept ->

Clubsandwich Italiaanse stijl

Clubsandwich Italiaanse stijl

Als je in Italië kampeert, dan is deze clubsandwich echt een makkie qua ingrediënten. Maar ook in andere Europese landen zal het niet lastig zijn om alles te vinden. Of in ieder geval iets wat erop lijkt.
Recept ->

Bruschette stijl gegrilde kipfilet

Bruschette stijl gegrilde kipfilet

De meest bekende bruschette is denk ik wel die met een topping van fijngesneden tomaat met verse basilicum en dat is wat ik gebruikte voor deze kipfilet in plaats van op brood. Het zelfstandig naamwoord bruschetta komt van het Latijnse werkwoord bruscare, dat ‘op kolen roosteren’ betekent. In dit geval rooster je de kip op de barbecue met ook nog mozzarella. Rooster eerst de kip goed gaar, top dan met mozzarella en het tomatenmengsel en dek nog even af tot de mozzarella gesmolten is.
Recept ->

Snelle romige pasta met prei en ham

Snelle romige pasta met prei en ham

Het romige van deze pasta komt niet van slagroom maar van kruidenroomkaas in combinatie met wat van het pastakookwater. Het zetmeel in het water wat tijdens het koken van pasta vrijkomt, zorgt voor een goede binding in pastagerechten die niet echt een saus bevatten. Het maakt hier ook de roomkaas wat dunner zodat het beter mengt met de pasta.
Recept ->

Italiaanse antipasti salade

Italiaanse antipasti salade

Koken is niet nodig voor deze salade. Gewoon sla (rucola) combineren met rauwe ham, salami, mozzarella, Parmezaanse kaas, cherrytomaatjes, olijven en dressing. Een bord vol lekkers!
Recept ->

Groene kruiden pasta met knoflook en tomaatjes

Groene kruiden pasta met knoflook en tomaatjes

Pasta, verse groene kruiden en tomaatjes zijn overal wel te vinden. Ik gebruikte hier dille, peterselie, basilicum en bieslook maar andere combinaties zijn uiteraard ook mogelijk. Kijk gewoon wat je kunt vinden, het hoeven ok niet per se vier soorten te zijn.
Recept ->

Frittata

Pasta frittata

Heb je restjes over en een koelkast tot je beschikking? Van restjes met een aar eieren kun je een heerlijke frittata maken! Aardappels (gekookt of gebakken), vlees, groenten en zelfs met pasta. Bekijk hier recepten voor inspiratie!

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*