Licht pittige zalmburgers in Thaise stijl

Licht pittige zalmburgers in Thaise stijl

Wat doe je met zalmfilet wat je nog in de vriezer hebt liggen? Nou, in dit geval heb ik er zalmburgers in Thaise stijl van gemaakt. Voor mij waren het er nu twee maar ik heb het recept omgezet naar vier. Om de maaltijd compleet te maken had ik hierbij korianderrijst en pittige, iets aangepaste, komkommer zoetzuur.

Thaise zalmburgers

Om heel eerlijk te zijn heb ik geen idee of zalmburgers bestaan in Thailand. Viskoekjes wel, doorgaans een appetizer of snack, en ik denk dat dit daarmee wel te vergelijken is. In dit geval heb ik gewoon maar wat gedaan met ingrediƫnten die ik in huis had, zoals Thaise rode currypasta, gember, koriander en sojasaus. Ik heb de zalmburgers nu dus gewoon gemaakt als onderdeel van een maaltijd met de rijst en komkommer, maar je kunt ze uiteraard ook gewoon als een echte burger met een broodje serveren.

Ingrediƫnten

 • 500 gr zalmfilet
 • 2 el Thaise rode currypasta
 • 5 cm verse gember
 • 1 tl sojasaus
 • Half bakje koriander
 • 2 el paneermeel
 • 1 el neutrale olie
 • 1 citroen of limoen
 • Versgemalen zeezout en zwarte peper
 • Materialen: rasp, keukenmachine, koekenpan

Aan de slag!

 1. Snijd de zalm in blokjes en rasp de gember. Doe in een keukenmachine met de currypasta, sojasaus, paneermeel en de helft van de koriander (kan gewoon met steeltjes) en maal grof. Proef of je er eventueel nog wat zout en peper bij wil. Maak van het mengsel 4 gelijke burgers.
 2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de zalmburgers ca. 4 tot 5 minuten per kant tot ze krokant en door en door gaar zijn. Serveer ze met een partje citroen of limoen.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*