Limoncello granita

Limoncello granita

Limoncello… yum! Záááááálig na een heerlijke Italiaanse maaltijd, geweldig om te mixen met prosecco, maar ook superlekker om er een granita mee te maken. Een heerlijke dorstlesser op warme dagen, maar ook prima om als dessert te serveren, vooral na Italiaans eten. Moeilijk te maken is het niet, maar je moet hiervoor wel thuisblijven omdat het wat tijd en werk kost. Oh, enneh… wel veel suiker dus niet geschikt voor een suikervrij dieet!

Ingrediënten

  • 4 citroenen, schoongeboend
  • 400 ml vers citroensap (5 tot 8 citroenen)
  • 150 ml limoncello
  • 250 gr suiker
  • Hulpmiddelen: fijne rasp, steelpannetje, afsluitbare lage bak

Aan de slag!

  1. Rasp de schil, zonder wit, van de citroenen.
  2. Doe de suiker met 250 ml water in een steelpannetje. Breng aan de kook en laat op middelhoog vuur zachtjes koken tot de suiker is opgelost en het mengsel stroperig wordt. Roer regelmatig.
  3. Neem de pan van het vuur en roer de limoncello, citroenrasp, citroensap en 170 ml koud water door de suikersiroop. Giet het mengsel in een lage, afsluitbare bak en zet in de vriezer voor tenminste 8 uur.
  4. Tijdens de eerste 3 uur moet je elke 20 tot 40 minuten het mengsel met een vork losroeren. Op deze manier ontstaan er ijskristallen en wordt het geen blok ijs.
  5. Herhaal dit na de 3 uur desnoods nog elk uur tot je zeker weet dat alles bevroren, maar los is en zo geen ijsklomp meer kan vormen. Hierna blijft het een los mengsel en kun je het gewoon een paar dagen zo bewaren in de vriezer. Uiteindelijk gaan de kristallen wel weer vastvriezen, maar voor die tijd heb je het waarschijnlijk toch wel al op 😉

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*