Luchtige ovenomelet met kaas

Luchtige ovenomelet met kaas

Deze heerlijke ovenomelet heb ik pas gemaakt op Meatless Monday. Ik had zin om weer eens iets met ei te doen en als je mij volgt, weet je dan ik een enorme kaasaddict ben. Ei + kaas = een heerlijke combi! Ik moet wel toegeven dat ik me online heb laten inspireren. Ik had nog flink wat bleekselderij en een paar bosuitjes liggen en wilde daar ook nog iets mee doen, dus ben ik gaan zoeken. En zo stuitte ik op een recept van de Plus met precies deze ingrediënten. Als je niet van blauwschimmelkaas houdt, dan kun je deze uiteraard vervangen door een andere kaassoort. Het liefst een soort met een meer uitgesproken smaak omdat de jong belegen kaas erin al mild is. Ik denk dat feta erin ook heel lekker is, of gruyère of een zacht abdijkaasje. Als het in ieder geval maar wel een goed smeltende soort is. Eet de ovenomelet lekker met knapperig stokbrood en een simpele salade. Ik had hierbij gewoon wat veldsla aangemaakt met extra vergine olijfolie, balsamico en peper en zout. Verder geen poespas.

Ingrediënten

 • 4 eieren
 • 50 gr jong belegen, geraspt
 • 50 gr blauwe kaas, verbrokkeld (of een andere kaassoort)
 • 1 stengel bleekselderij
 • 1 bosuitje
 • Boter
 • Scheutje citroensap
 • Versgemalen zeezout en zwarte peper
 • Materialen: 2 kommen (waarvan 1 van metaal of glas*), garde of mixer, spatel, lage ovenschaal

Aan de slag!

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de ovenschaal in met wat boter.
 2. Snijd de bleekselderij in kleine blokjes en het bosuitje met groen in dunne ringetjes. Splits 2 van de 4 eieren. Zorg dat er geen enkel spoortje eigeel in de eiwitten achterblijft, anders krijg je ze niet stijfgeklopt.
 3. Neem de metalen of glazen kom en veeg deze schoon met wat citroensap en keukenpapier. Klop hierin de 2 eiwitten met een snufje zout stijf.
 4. Klop in een de andere kom de 2 hele eieren en de 2 eierdooiers los met een eetlepel water. Schep de bosui, bleekselderij en de kaas erdoor en breng op smaak met zout en peper. Spatel voorzichtig de eiwitten door het mengsel en doe het geheel over in de ovenschaal.
 5. Zet de schaal in het midden van de oven en laat de omelet in 15 tot 20 minuten bruin en gaar worden.

* Om eiwitten stijf te kloppen gebruik je liever geen plastic kom, want deze zijn niet vetvrij genoeg. Zelfs niet na schoonvegen met citroensap. Ik heb het overigens wel eens gedaan, maar dat ging dus niet altijd goed. In een glazen of metalen kom gaat het altijd goed.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*