Maaltijdsalade met lauwwarme zeevruchten

Maaltijdsalade met lauwwarme zeevruchten

Maaltijdsalades kan ik elke dag wel eten! Ik hou gewoon heel erg van sla, welke soort dan ook, en je kunt er echt heel veel mee doen omdat de (relatief) neutrale smaak zich met nagenoeg alles laat combineren. Deze maaltijdsalade met lauwwarme zeevruchten heb ik alweer een week of twee geleden gemaakt. Door de pasta vult het lekker en toch is de salade nog geen 300 calorieën per portie. Het kan dus ondanks de pasta prima worden gegeten als je op een calorieëndieet bent maar wel gewoon koolhydraten eet.

Ingrediënten

  • 500 gr gemengde zeevruchten (diepvries; ontdooid)
  • 120 gr grove pasta (ongekookt) naar keuze
  • 180 gr (ca. ½) komkommer met schil
  • 60 gr veldsla
  • 60 gr groene olijventapenade (recept; vervang zwarte olijven voor groene)
  • 1 teentje knoflook
  • 6 el extra vergine olijfolie
  • 20 ml limoensap
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • Benodigdheden: kookpan, vergiet, dunschiller of kaasschaaf, kom, koekenpan

Aan de slag!

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim gezouten water beetgaar. Spoel met koud water af in een vergiet en laat uitlekken.
  2. Schil van de komkommer rondom dunne, lange repen met een dunschiller of kaasschaaf tot aan de zaden. Hak het teentje knoflook fijn.
  3. Klop in een kom een dressing van 5 eetlepels olie, de tapenade en het limoensap en breng op smaak met zout en peper.
  4. Meng de pasta, veldsla en komkommer door de dressing.
  5. Verhit de overgebleven lepel olie in een koekenpan en fruit hierin kort op laag vuur de knoflook. Voeg de zeevruchten toe en schud het geheel een aantal malen goed om tot de zeevruchten iets warm zijn.
  6. Verdeel de salade over borden en verdeel daarover de lauwwarme zeevruchten. Maal er nog wat peper over.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*