Maaltijdsalade met meloen, sinaasappel en kip

Maaltijdsalade met meloen, sinaasappel en kip

Ik had weer ontzettend veel zin in een goed gevulde maaltijdsalade maar heb er al zoveel gemaakt, dat ik een beetje inspiratieloos was. Lang leve internet! Deze salade met meloen, sinaasappel en kip vond ik op Boodschappen.nl maar heb het wel weer iets aangepast naar eigen smaak.

Meloen, sinaasappel en sla

Ik ben geen grote fruiteter en als ik ergens van gruwel dan is het fruit in warm eten. Maar fruit in een maaltijdsalade vind ik wel goed te doen. Bovendien heb ik wel een paar favoriete fruitsoorten: meloen, ananas, mango, frambozen en aardbeien. Dus eigenlijk fruit wat vooral in de zomermaanden altijd goed verkrijgbaar is. Voor deze salade heb ik gekozen voor galia meloen maar watermeloen of cantaloupe is ook helemaal prima! Sinaasappel vind ik wel lekker maar een vervelende vrucht om te verwerken vanwege al de vliesjes en die vind ik niet prettig eten. Hoe je mooi een sinaasappel zonder vliesje snijdt, zie je hier. Tot slot de sla. Ik gebruikte ijsbergsla omdat ik dat nog in huis had. Maar een slamix, rucola, veldsla etc. kan uiteraard ook.

Ingrediënten

 • 500 gr kip(dij)filet
 • ½ galia meloen
 • ½ komkommer
 • Bakje tuinkers of alfalfa
 • 2 rode uien
 • ½ krop ijsbergsla
 • 3 sinaasappels
 • Vadouvan of kerriepoeder
 • 1 el neutrale olie
 • 5 el extra vergine olijfolie
 • Versgemalen zeezout en zwarte peper
 • Materialen: koekenpan, meloenboor, rasp, kom

Aan de slag!

 1. Snijd de kip in blokjes en kruid met vadouvan of kerrie. Verhit de neutrale olie in een koekenpan en bak de kip al omscheppend bruin en gaar. Laat afkoelen.
 2. Ondertussen de meloen in blokjes snijden of bolletjes eruit steken met een meloenboor. Uien in halve dunne ringen snijden, komkommer in halve plakjes en ijsbergsla grof scheuren. 1 sinaasappel schoonboenen, de schil raspen en uitpersen. De andere 2 sinaasappels goed schillen en partjes uit de vliesjes snijden. Het sap wat vrijkomt opvangen.
 3. Maak een dressing van sinaasappelsap en rasp met de extra vergine olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
 4. Verdeel sla, ui, komkommer, kip, meloen en sinaasappel en tuinkers of alfalfa  over borden en besprenkel royaal met de dressing.

Ook lekker:

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*