Macaroni & cheese met bacon tosti

Macaroni & cheese met bacon tosti

Dit is echt zó slecht maar zó lekker! Je moet echt niet aan de lijn denken want dit vliegt regelrecht naar je heupen en buik 😉 Nou ben ik recent 19 kilo afgevallen dus voor mij mocht het wel een keertje 🙂 Ik had een restje van mijn supersimpele en snelle macaroni & cheese en nog een paar plakjes bacon in de koelkast en daarvan heb ik deze tosti gemaakt.

Macaroni & cheese tosti’s

Om tosti’s te maken met macaroni & cheese is overigens geen eigen verzinsel. Ik had dat al eens voorbij zien komen op Pinterest en me voorgenomen dat ik dit ooit nog eens zou proberen als ik mac ’n cheese over zou hebben. Heel vaak maak ik het echter niet, zeker niet deze snelle versie met cheddar smeltkaas, want het is niet echt bepaald hoog in voedingswaarde. Net als dat eenvoudige mac & cheese typisch Amerikaans is (oké, de oorsprong van pasta met kaas ligt nog altijd in Italië), is een restje gebruiken voor een een tosti dat dus ook.

Ingrediënten

 • ½ recept macaroni & cheese
 • 8 boterhammen
 • 8 plakjes bacon
 • 150 gr gerijpte cheddar
 • Boter
 • Materialen: koekenpan, rasp

Aan de slag!

 1. Maak de macaroni & cheese volgens recept. Of gebruik net als ik een restje.
 2. Bak de plakjes bacon in een klein beetje boter krokant en laat uitlekken op keukenpapier. Rasp de cheddar.
 3. Bestrijk de boterhammen aan één kant met boter. De beboterde kant is de buitenkant van de tosti’s.
 4. Beleg 4 boterhammen met geraspte cheddar, een plakje verkruimelde bacon, macaroni & cheese, weer een plakje verkruimelde bacon en nogmaals geraspte cheddar. Leg de rest van de boterhammen erop en druk een beetje aan.
 5. Bak de tosti’s ca. 3 minuten per kant in de koekenpan tot ze goudbruin zijn en de kaas gesmolten is.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*