Macaroni salade met bleekselderij, bosui en bacon

Macaroni salade met bleekselderij, bosui en bacon

Restjesdag! Men neme een open pak macaroni, paar laatste stengels bleekselderij die al slapjes werden, en open pakje bacon wat op moest, een enkele overgebleven tomaat op de fruitschaal en bosui die al wat begon te verleppen met wat andere ingrediënten en je hebt een lekkere salade als bijgerecht, bijvoorbeeld bij de barbecue!

Macaroni salade

Ik heb deze macaroni salade in een kleinere hoeveelheid gemaakt maar het recept omgezet naar een hoeveelheid voor meer personen. Dit is uiteraard ter inspiratie want je kan er alle kanten mee op. Kijk gewoon eens wat je nog in de koelkast, op de fruitschaal en in de voorraad hebt. Komkommer, paprika, gewone of rode ui? Een restje groente? Kip, salami of ham? Kleine blokjes kaas? Het kan allemaal!

Ingrediënten

  • 250 gr macaroni
  • 2 stengels bleekselderij
  • 250 gr bacon
  • 2 tomaten
  • 5 bosuitjes
  • 200 gr mayonaise
  • 3 tl mosterd
  • 5 tl witte wijnazijn
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: kookpan, koekenpan, schaal

Aan de slag!

  1. Kook de macaroni in gezouten beetgaar, spoel af met koud water en laat uitlekken.
  2. Bak de bacon krokant in een droge koekenpan en laat uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
  3. Snijd de bleekselderij in kleine blokjes en de bosui in dunne ringetjes. Halveer de tomaten, schraap de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  4. Meng in een schaal de mayonaise, mosterd en azijn en breng op smaak met zout en peper.
  5. Schep de macaroni, bleekselderij, tomaat, bosui en verkruimelde bacon erdoor. Proef of er eventueel nog wat zout en/of peper bij moet.
  6. Zet bij voorkeur 1 à 2 uur afgedekt in de koelkast alvorens de macaroni salade te serveren.

Bekijk hier meer heerlijke salades voor bij de barbecue!

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*