Een salade maken is doorgaans al niet veel werk maar deze met mango, venkel, rauwe ham en rucola is helemaal snel klaar. Als je een mandoline hebt om de venkel flinterdun te schaven, ben je met deze salade in 10 minuten klaar. Door het beperkte aantal ingrediënten niet vullend genoeg als maaltijdsalade (of je moet een kleine eter zijn) maar wel heerlijk als lunch!
Mango en rauwe ham
Ik ben niet een heel grote fruiteter en hou al helemaal niet van fruit in warm eten. In een salade vind ik het echter wel te doen en er zijn een aantal vruchten die ik wel heel lekker vind. Mango is daar één van, de anderen zijn watermeloen, ananas, aardbeien en frambozen. Dus eigenlijk vruchten die vooral in de zomer volop verkrijgbaar zijn. En net als met meloen, combineert rauwe ham ook heel lekker met mango. Welke rauwe ham je gebruikt maakt niet uit. Ik heb hiervoor Serranoham gebruikt maar ik gebruik ook regelmatig Schwarzwälder Schinken.
[ingredients title=”Ingrediënten”]
- 1 mango
- 1 venkel
- 100 gr rauwe ham
- Paar handjes rucola
- Voor de dressing:
- 5 el extra vergine olijfolie
- 2 el witte wijnazijn
- 2 tl gedroogde dille
- Versgemalen zeezout en zwarte peper
- Materialen: schaaf of mandoline, maatbeker
[/ingredients]
[directions title=”Aan de slag!”]
- Schil de mango en snijd in blokjes. Halveer de venkel en schaaf flinterdun. Snijd de ham in reepjes.
- Klop in een maatbeker de dressing en breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel rucola, venkel, mango en ham over borden en besprenkel met de dressing.
[/directions]
Ook lekker met fruit:
Geef een reactie