Mega bakblik sandwich met ham, salami en kaas uit de oven

Mega bakblik sandwich met ham, salami en kaas uit de oven

Deze mega sandwich met onder andere ham, salami en kaas maak je in een bakblik in de oven en is eigenlijk een heel grote, flink gevulde tosti. Ideaal om oud brood op te maken. Als je tenminste twaalf oude boterhammen hebt want zoveel heb je nodig voor de sandwich. Zodra de sandwich is gebakken en de kaas gesmolten is, snijd je het in repen of vierkantjes; zes, acht, twaalf, afhankelijk van hoe je het wilt serveren. Lunch, makkelijke maaltijd, hapje, het kan allemaal.

Ham, salami en kaas in de sandwich

Wat betreft de ham, salami en kaas in de sandwich kun je naar eigen wens soorten gebruiken. Gebruik wat betreft de kaas in ieder geval mozzarella, geraspt of bollen in dunne plakjes gesneden, want dat wordt zo lekker draderig 😋 De andere kaassoort maakt niet uit, als het maar wel goed smelt. Ik heb bijvoorbeeld nu provolone piccante gebruikt omdat ik daar nog wat van in huis had. En ik heb nog wat Parmezaan over de bovenkant geraspt want dat heb ik sowieso altijd in huis. Ook had ik nog salame nostrano van raclette over maar het maakt niet uit welke salami je gebruikt. Ook ham maakt niet uit, of het nou rauwe, gedroogde ham, gekookte of gerookte ham is (ik had nu gekookte schouderham). Verder bevat de sandwich ook nog basilicum, augurk en kappertjes, echter kun je ook met dergelijke ingrediënten spelen. Bijvoorbeeld fijngesneden ingelegde pepertjes of andere verse kruiden.

Ingrediënten

  • 12 casinoboterhammen
  • 100-150 gr ham
  • 100-150 gr salami
  • 150 gr geraspte mozzarella of 2 bollen
  • Plakken kaas naar eigen smaak
  • Stukje Parmezaanse kaas
  • Augurkenschijfjes
  • Bakje verse basilicum
  • Kappertjes
  • 50 gr boter
  • Verse peterselie
  • Optioneel: mosterd, pesto, of (tomaten)tapenade
  • Materialen: pannetje, bakblik, bakpapier, ovenschaal of ander gewicht, fijne rasp

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden of 180  hete lucht. Laat de boter smelten in een pannetje of in de magnetron.
  2. Bestrijk een bakblik met wat boter en beleg dakpansgewijs met 6 boterhammen. Druk aan en bestrijk eventueel met mosterd, pesto of tapenade.
  3. Verdeel de mozzarella over het brood en daarover ham, kappertjes, basilicum, salami, augurk en plakken kaas. Kaas en vleeswaren moet het brood echt helemaal bedekken.
  4. Verdeel de rest van het brood dakpansgewijs (eventueel ook bestreken met mosterd, pesto of tapenade met de bestreken kant naar beneden) erover en bestrijk met de rest van de boter. Bedek met een vel bakpapier. Zet iets zwaars erop, bijvoorbeeld een ovenschaal die in het bakblik past.
  5. Zet 10 minuten in de oven. Neem de schaal en bakpapier eraf en rasp wat Parmezaan over de sandwich. Zet ca. 15 minuten terug in de oven tot de bovenkant goudbruin is.
  6. Hak ondertussen wat peterselie fijn.
  7. Neem de bakblik sandwich uit de oven en garneer met nog wat Parmezaan en peterselie. Snijd de mega sandwich in het bakblik in vierkantjes en serveer direct.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*