Meloen, frambozen en geitenkaas salade

Meloen, frambozen en geitenkaas salade

Als het om fruit gaat ben ik zo blij dat het zomer is! Ik ben namelijk niet zo’n grote fruiteter, maar zomerfruit zoals meloen, aardbeien, mango, ananas en frambozen vind ik heerlijk! Daarnaast ben ik fan van maaltijdsalades, zeker in deze tijd van het jaar. Vandaag heb ik dan ook een salade gemaakt van meloen, frambozen, geitenkaas, pickled rode ui en rucola. Als lichte maaltijd of lunch is deze salade goed voor vier personen maar ook een heerlijk fris barbecue bijgerecht voor meerdere personen.

Meloen en geitenkaas

Toen ik dit recept in mijn hoofd had, had ik eigenlijk drie soorten meloen in gedachten: watermeloen, galiameloen en cantaloupe. Alleen loop ik momenteel door een ongelukje met een verse knieblessure op krukken en ben ik voor boodschappen afhankelijk van mijn lieve ouders ❤️ Alleen belden zij mij dat ze geen cantaloupe konden vinden dus heb ik dan maar voor frambozen gekozen. Nou had ik ook online boodschappen kunnen bestellen maar op dit moment kijk ik van dag tot dag hoe het gaat en wilde ik liever niet gelijk voor een hele week boodschappen bestellen. Zonde als ik teveel in huis heb en het dan mogelijk niet gebruik als het even niet gaat. Ik doe nou eenmaal niet aan voedselverspilling. Dus dat… 

Wat betreft de zachte geitenkaas heb ik gekozen voor die met honing omdat het zoetige daarvan heerlijk combineert met het fruit, het zoetzure van de pickled rode ui en de nootachtige smaak van de rucola. Ook het zoute van feta of andere witte kaas is een optie.

Ingrediënten

 • ¼ watermeloen
 • ½ galiameloen
 • 500 gr frambozen (of ½ cantaloupe)
 • 125 gr zachte geitenkaas met honing
 • Zak (80 gr) rucola
 • Voor de pickled rode ui:
 • 1 grote rode ui
 • 120 ml rode wijnazijn
 • 1 tl zwarte peperkorrels, gekneusd
 • 1 el suiker
 • 1 tl zout
 • Voor de dressing:
 • 30 ml rode wijnazijn
 • 60 ml extra vergine olijfolie
 • 1 el citroensap
 • Versgemalen zeezout en zwarte peper
 • Materialen: kleine kookpan, kom, optioneel: meloenboor

Aan de slag!

 1. Begin eerst met de pickled rode ui. Doe de azijn met peperkorrels, suiker en zout in een pannetje en breng aan de kook. Draai het vuur lager en laat zachtjes koken tot suiker en zout zijn opgelost. Snijd ondertussen de ui in dunne halve ringen en doe in een kom. Neem het azijnmengsel van het vuur en giet over de ui. Laat afkoelen.
 2. Snijd beide meloenen (of alle drie als je cantaloupe gebruikt in plaats van frambozen) in blokjes of gebruik een meloenboor voor bolletjes.
 3. Meng meloen, frambozen en rucola in een serveerschaal. Schep de ui uit de azijn meng erdoor. Verbrokkel de geitenkaas erover.
 4. Klop in een maatbeker de dressing en breng op smaak met zout en peper. Drizzle de dressing over de salade en maal er eventueel nog wat peper over.

Ook lekker met meloen:

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*