
Mexicaanse kruiden- en specerijenmix
De Mexicaanse keuken kent voor veel gerechten een soort van standaard specerijen- en kruidenmix als het om het op smaak brengen van vlees en kip gaat. Zakjes uit de supermarkt zijn natuurlijk heel gemakkelijk, maar waarom zou je daarvoor teveel betalen en ook nog eens kiezen voor onnodige toevoegingen en teveel zout en suiker (!), terwijl je zo’n mix heel gemakkelijk zelf kunt maken?! Slechts een paar minuten werk en maanden houdbaar!
Ingrediënten
- 8 tl chilipoeder
- 2 tl cayennepeper
- 4 tl gerookt paprikapoeder
- 2 tl gemalen koriander
- 3 tl komijnpoeder
- 2 tl uienpoeder
- 2 tl knoflookpoeder
- 1 tl gedroogde oregano
- 1 tl fijn zeezout
- ½ zwarte peper
Aan de slag!
- Meng alle ingrediënten in een kom goed door.
- Doe over in een gesteriliseerd (en volledig droog) potje wat je luchtdicht kunt afsluiten.
- De mix is zo maanden houdbaar.
Advertentie