Millefeuille met tonijn-ansjovismousse

Een millefeuille is van oorsprong een Frans gebakje wat heel erg lijkt op onze tompouce, maar de term wordt ook gebruikt voor hartige gerechtjes met laagjes bladerdeeg. Voor dit gerechtje heb ik me late inspireren door een recept uit het kookboekje ‘Koken met Vis uit Blik’ maar er wel weer een andere draai aan gegeven. Ook omdat ik iets wilde doen met een potje tonijn-ansjovismousse wat ik via Deli Manger had. En wat ik vooral leuk aan dit recept vond is dat er geen gebruik is gemaakt van bladerdeeg, maar van flinterdunne crackers van Wasa die ik toevallig heel graag eet. Het is een heel eenvoudig te maken voorgerechtje, ik heb het echter al lunch gemaakt. Je kunt dit recept prima voorbereiden door de tomatencrème vooraf te maken en de tomaten en ui al te snijden. Dan hoef je het gerechtje alleen nog maar vlak voor serveren op te maken.

[ingredients title=”Ingrediënten”]

 • 12 Wasa thin crisp rozemarijn en zeezout crackers
 • 1 potje Zallo tonijn-ansjovismousse
 • 1 kleine rode ui
 • 6 kleine trostomaten
 • 6 el crème fraiche
 • 2 el mayonaise
 • 8 naaldjes verse rozemarijn
 • 6 zongedroogde tomaatjes op olie, uitgelekt
 • 2 el verse gehakte dille of 2 tl gedroogde
 • Zout en witte peper

[/ingredients]

[directions title=”Aan de slag!”]

 1. Hak de rozemarijnnaaldjes heel fijn. Snijd de zongedroogde tomaatjes heel fijn en meng ze met de rozemarijn in een kommetje met de crème fraîche en mayonaise. Breng op smaak met zout en peper en zet tot gebruik afgedekt in de koelkast. Hoe langer je het laat staan, hoe beter de smaken zich met elkaar vermengen.
 2. Snijd de tomaatjes in de breedte in dunne plakjes. Verwijder de zaadjes en leg de plakjes tussen 2 laagjes keukenpapier zodat het vocht eruit kan trekken.
 3. Snijd de ui in heel dunne halve ringen.
 4. Bestrijk 4 crackers royaal met de vismousse. Doe daarop een dessertlepeltje met de tomatencrème en verdeel voorzichtig met de bolle kant van het lepeltje over de mousse. Beleg met de ui en 3 plakjes tomaat en strooi er wat dille over.
 5. Leg er nog een cracker op, herhaal het beleggen en eindig met nog een cracker.
 6. Leg de millefeuilles – eventueel mat wat garnituur naar keuze – op bordjes en garneer met wat dille.

[/directions]

Het oorspronkelijke recept is gemaakt met tonijn uit blik (2 blikjes) waarvan een crème is gedraaid met de crème fraîche, mayonaise, rozemarijn en zongedroogde tomaatjes. Naar wens kun je dan ook een paar ansjovisfilets toevoegen. 

[bol_product_links block_id=”bol_59523ad6b22e7_selected-products” products=”9200000057111343,9200000026145646″ name=”vis uit blik” sub_id=”” link_color=”E6007E” subtitle_color=”3F3F3E” pricetype_color=”3F3F3E” price_color=”D94460″ deliverytime_color=”ACBB51″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Advertentie

Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *