Mini frittata’s met geitenkaas, spinazie en rauwe ham

Mini frittata’s met geitenkaas, spinazie en rauwe ham

Weer een recept in het kader van voedsel opmaken! In dit geval een beetje verse spinazie wat ik nog over had van een ander recept. Daarmee heb ik deze mini frittata’s met ook nog rauwe ham, geitenkaas en bosui gemaakt. Heerlijk bij een zondags ontbijt of brunch, als lunch of gewoon als tussendoortje. Ook koud zijn ze lekker maar even oppiepen in de magnetron kan ook.

Frittata’s

De frittata is in Italië ontstaan uit armoede om restjes groenten en pasta op te maken van de vorige dag(en) en met een paar eieren erbij toch weer wat op tafel te zetten wat de maag vult. Voor mij is dit niet uit armoede maar absoluut wel om zo geen voedsel te verspillen. Ik gooi niet graag snel iets weg als het nog niet nodig is. Dan ga ik kijken naar wat ik er mee kan en wat ik nog in huis heb om toe te voegen. Eventueel koop ik er dan nog wat ingrediënten bij om het nog lekkerder te maken. Want het fijne aan frittata’s is dat je er echt alle kanten mee op kan, wat voor kliekjes of restjes je ook maar hebt. Ik heb bijvoorbeeld al drie verschillende versies met pasta want soms kook ik teveel pasta dan wat ik uiteindelijk nodig heb. Onderaan dit recept zie je meer frittata recepten!

Ingrediënten

  • 6 grote eieren
  • 125 gr zachte geitenkaas
  • 100 gr (baby) spinazie
  • 50 gr rauwe ham
  • 2 bosuitjes
  • 120 ml melk
  • Olie om in te vetten
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: muffin bakvorm voor 12 stuks, kom

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de muffinvorm in.
  2. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. En hak de spinazie grof. Snijd de rauwe ham in fijn.
  3. Klop in een kom de eieren los met de melk. Verkruimel de geitenkaas erin en roer de spinazie, bosui en drie kwart van de rauwe ham erdoor. Schenk het mengsel in de muffinvorm en verdeel de rest van de ham erover.
  4. Bak de frittata’s 20 tot 25 minuten in het midden van de oven tot ze gerezen en gestold zijn. Neem uit de oven en laat 5 minuten afkoelen voor je ze uit de vorm haalt. Je kunt ze nog een paar dagen in de koelkast bewaren.

Meer frittata’s:

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*