
Mini gehaktbroodjes met blauwe kaas (Keto)
Deze mini gehaktbroodjes doen het leuk bij een paasbrunch of lunch. En het lekkere ervan is dat ze een kern van blauwe kaas bevatten. Ik heb ze koolhydraatarm en keto friendly gemaakt door in plaats van paneermeel in het gehakt fijngemalen knabbelspek te gebruiken. Uiteraard kun je ook gewoon paneermeel gebruiken als je niet op koolhydraten hoeft te letten.
Gehaktbroodjes
Deze gehaktbroodjes zou je ook gehakt cupcakes of muffins kunnen noemen want ik heb ze gebakken in een muffinvorm. Zo zien ze er extra leuk uit om te serveren. Ik heb er verder nog bleekselderij, ui, knoflook en venkelzaad in verwerkt maar je kan bijvoorbeeld ook heel fijn gesneden paprika of wortel gebruiken en ook verse groene kruiden of specerijen. Hou je niet van blauwe kaas, gebruik dan gerust iets anders, bijvoorbeeld een blokje mozzarella. De geraspte kaas als topping die ik heb gebruikt is Parmezaanse kaas, maar andere kaas is uiteraard ook mogelijk. Het is maar net wat jij lekker vindt of wat je in de koelkast hebt liggen.
Ingrediënten
- 500 gr gemengd gehakt
- 100 gr blauwe kaas
- 1 stengel bleekselderij
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- ½ tl venkelzaad
- 1 ei
- Potje (230 gr) tacosaus, hot saus als je van pit houdt
- 1 tl Worcestershiresaus
- 2 el (30 ml) sojasaus
- 25 gr knabbelspek
- 2 champignons
- 4 el geraspte kaas
- Boter
- Neutrale olijfolie
- Versgemalen zeezout en zwarte peper
- Materialen: muffinvorm 12 holtes, keukenmachine, koekenpan, kom
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 200 graden of 180 hete lucht en vet een muffinvorm in met wat olie.
- Snipper de ui, bleekselderij en knoflook heel fijn. Maal het knabbelspek met het venkelzaad fijn in een keukenmachine. Snijd de blauwe kaas in blokjes en de champignons in plakjes.
- Verhit een lepel olie in een koekenpan en bak selderij en ui ca. 5 minuten tot het zacht is. Voeg knoflook toe en bak nog een minuut mee.
- Kneed het gehakt in een kom met het ei, knabbelspek, selderijmengsel, Worcestershiresaus en sojasaus en wat zout en peper.
- Schep in elke holte van de muffinvorm 1 lepel van het gehaktmengsel bij een vorm voor 12 muffins of 2 lepels bij een vorm van 6 en druk er een blokje kaas in. Leg er een klontje boter op en vul aan met de rest van het gehakt. Kwast de tacosaus erover en leg er een schijfje champignon op. Bak de gehaktbroodjes ca. 25 minuten. Halverwege nog een keer bestrijken met de tacosaus en bestrooien met de geraspte kaas.
Ook lekker: