Mosselen op Thaise wijze

Mosselen op Thaise wijze

Voor mijn doen best gek… als er weer mosselen zijn, dan stort ik me er meestal direct op. Maar dit mosselseizoen heb ik ze nog geen enkele keer gemaakt. Echter mijn lief wilde ze graag eten want hij had helemaal al lang geen mosselen meer gegeten. Ik moest ze zelfs bestellen bij de visboer want het seizoen is eigenlijk net voorbij. Ik eet ze het liefst met veel knoflook en room maar lief had een wens: op Thaise wijze. Ik heb het niet zelf bedacht werd geïnspireerd door een recept van Jamie Oliver.

Niet per se een ‘R’ in de maand voor mosselen!

Vroeger beweerde men dat mosselen enkel gegeten konden worden in de maanden met een ‘r’ erin. Het seizoen begon dan in september en liep tot en met april het jaar daarop. Maar het mosselseizoen loopt werkelijk van half juli tot en met half april het jaar daarop. In de overige maanden zijn ze ook wel verkrijgbaar, maar dan zijn ze of diepgevroren geweest of geïmporteerd.

[ingredients title=”Ingrediënten”]

 • 2 kilo mosselen
 • ½ bosje (c. 10 gr) koriander
 • 1 bosje bosui
 • 2 rode pepers
 • 2 stegels sereh (citroengras)
 • 800 ml kokosmelk
 • 1 limoen
 • 2 el vissaus
 • 2 el neutrale olie

[/ingredients]

[directions title=”Aan de slag!”]

 1. Spoel de mosselen onder koud stromend water. Die open blijven staan en na een flink harde tik op het aanrecht niet sluiten, plus mosselen die kapot zijn weggooien.
 2. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes en de knoflook in zo dun mogelijke plakjes. Pluk de blaadjes van de koriander en hak de steeltjes heel fijn. Kneus de sereh en snijd in stukjes. Snijd de pepers in dunne ringetjes. Of, als je het niet te pittig wilt, zaden en zaadlijsten eruit schrapen en fijnsnijden.
 3. Verhit de olie in een grote pan en fruit zachtjes bosui, knoflook, koriandersteeltjes, sereh en het meeste van de chilipeper ca. 5 minuten.
 4. Voeg kokosmelk en vissaus toe en breng aan de kook. Voeg de mosselen toe en schud om. Doe het deksel op de pan en stoom tot de mosselen open staan. Mosselen die dicht zijn gebleven weggooien.
 5. Knijp limoensap over de mosselen en garneer met het korianderblad en overgebleven chilipeper.

[/directions]

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *