Mosselseizoen! 5 heerlijke recepten met mosselen

Mosselseizoen! 5 heerlijke recepten met mosselen

Het mosselseizoen is al alweer even aan de gang! Vroeger beweerde men dat mosselen enkel gegeten konden worden in de maanden met een ‘r’ erin. Het seizoen begon dan in september en liep tot en met april het jaar daarop. Maar het mosselseizoen loopt werkelijk van half juli tot en met half april het jaar daarop. Vroeger had die ‘r’ in de maand alles met houdbaarheid te maken. Maar sinds gekoeld vervoer beschikbaar is, zijn mosselen van juli tot april verkrijgbaar. Meer over mosselen en de herkomst lees je hier.

Recepten met mosselen

Mosselen met room en knoflook

Mosselen met room en knoflook

Dit is hoe ik mosselen het liefst eet! En dit is dan ook hoe ik ze altijd de eerste keer maak als ze weer in het seizoen zijn. Geen friet en sausjes erbij maar gewoon lekker vers stokbrood om in de knoflookroom te dopen!

Kruidige gebakken mosselen

Kruidige gebakken mosselen

Gepaneerde mosselen worden doorgaans gebakken mosselen genoemd, maar eigenlijk zijn ze gefrituurd. Ik maak ze wel eens met een bakje voorgekookte mosselen maar ook als ik gestoomde over heb. Want als ik ze maak zoals hierboven, heb ik altijd twee kilo maar dat eet ik niet in één keer op. Dus wat overblijft maak ik de volgende dag op deze manier. Lekker met remoulade erbij!

Gegratineerde mosselen met kruidenboter en Parmezaan

Gegratineerde mosselen met kruidenboter en Parmezaan

Dit is ook een zalige manier om overgebleven mosselen de volgende dag op te maken. Heerlijk als borrelhapje! Je hoeft ze natuurlijk niet per se over te hebben hiervoor, maar gewoon gelijk op deze manier maken. Zo heb ik het recept ook beschreven. In sommige supermarkten en bij viswinkels kun je ook bakken van een kilo kopen, dat is genoeg hiervoor.

Spaghetti met mosselen, prei, wortel, room en kerrie

Spaghetti met mosselen, prei, wortel, room en kerrie

Dit gerecht heb ik gemaakt toen mijn supermarkt eens een keer bakjes mosselen van 500 gram had. Ideaal om in een pastagerecht voor twee personen te verwerken! Het recept is ook beschreven voor twee personen maar is eenvoudig te verdubbelen voor drie of vier eters.

Mosselragout in zelfgemaakte pasteitjes

Mosselragout in zelfgemaakte pasteitjes

Mijn meest recente mosselrecept en hiervoor ben ik zelfs van mijn geloof afgestapt dat ik ze de eerste keer in het seizoen altijd met room en knoflook maak. Want dit jaar was dit de het eerste mosselgerecht. En ik maakte er ook gelijk zelf ragoutbakjes bij. Helemaal niet zo moeilijk en heel leuk om te doen. Bovendien kun je ze dan wat groter maken want die uit de supermarkt vind ik eigenlijk gewoon te klein. Daar krijg je hooguit twee lepels ragout in.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*