
Nacho’s met gehakt en kaas uit de oven
Mexicaans snacken bij de borrel! Ik maak dit zo nu en dan op een vrijdag- of zaterdagavond. Voor als ik bezoek heb, maar ook gewoon voor mij alleen. In het laatste geval maak ik dan geen avondmaaltijd meer; ik heb dan voor de hele avond echt genoeg hieraan. Beetje tv kijken, internetten, aan mijn blog werken en ondertussen deze nacho’s snacken. Heerlijk toch!
Ingrediënten
- 200 gr tortilla chips
- 300 gr rundergehakt
- 1 el Mexicaanse kruidenmix (recept)
- 4 el gesneden jalapeño pepers (potje)
- 75 gr cheddar, grof geraspt
- 75 gr geraspte mozzarella
- 1 blik tomatenblokjes, uitgelekt (of verse tomaten)
- Guacamole (recept)
- Crème fraîche
- ½ el olijfolie
- Materialen: koekenpan, ovenschaal
Aan de slag!
- Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin het gehakt rul. Voeg de kruidenmix toe en bak nog even mee.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
- Doe een laagje tortillachips in de ovenschaal en verdeel hierover wat van het gehakt, pepers, kaas en tomatenblokjes. Herhaal nogmaals en eindig met een laag tortillachips en kaas.
- Zet de schaal ca. 20 minuten in het midden van de oven tot de kaas gesmolten is.
- Serveer de tortillachips warm met crème fraîche en guacamole om te dippen.
Advertentie