Nacho’s met kaassaus

Nacho’s met kaassaus

Hier eet je echt je vingers bij op! Als je dit als borrelhapje op tafel zet, dan is de schaal echt zo leeg 😉 De saus is wel even wat werk, maar die kun je eventueel ook al eerder maken en later weer opwarmen. Wanneer je dat doet, druk dan op de warme saus een laagje huishoudfolie zodat er geen vel op kan ontstaan. Doe het opwarmen rustig al roerend (op een sudderplaatje) wanneer de nacho’s warmen in de oven. Is de saus iets te dik geworden, dan kun je gewoon een scheutje melk toevoegen. Je kunt de nacho’s ook onderdeel maken van een comfort food avondmaaltijd zoals ik heb gedaan bij een aangeklede hotdog.

Ingrediënten

  • 1 zak ronde nacho’s (ca. 200 gr)
  • 200 gr cheddar (heel stuk)
  • 50 gr oude kaas
  • 1 kleine rode ui
  • 1 limoen
  • Paar takjes koriander of platte peterselie
  • 30 gr echte boter
  • 30 gr bloem
  • 300 ml melk
  • Zout en witte peper
  • Materialen: rasp, kommetje, ovenschaal, (steel)pannetje, sudderplaatje, ovenschaal

Aan de slag!

  1. Snipper de ui fijn en rasp de kazen. Doe de ui in een kommetje en pers de limoen erbij uit. Schep om en laat een tijdje staan tot de ui een roze kleur krijgt.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden en doe de nacho’s in een ovenschaal.
  3. Smelt de boter op laag vuur in een pannetje, het liefst op een sudderplaatje. Laat de boter niet bruin worden. Voeg de bloem toe en laat al roerend met een garde een paar minuten garen. Ruik en proef. Het mag niet meer ‘rauw’ (meelachtig) ruiken en smaken. Roer nu beetje voor beetje de melk erdoor. Steeds wanneer de saus dikker wordt, voeg je een volgende scheut toe. Net zo lang tot je een mooie gladde, dikke saus hebt. Dit duurt een minuut of 10. Breng de saus op smaak met zout en peper.
  4. Voeg een handje kaas toe en roer tot het gesmolten is. Begin met de oude kaas want die smelt langzamer dan de cheddar. Herhaal tot alles kaas gesmolten is en de saus helemaal glad.
  5. Zet ondertussen de schaal nacho’s 10 minuten in het midden van de oven. Laat de uien uitlekken in en zeef.
  6. Neem de helft van de nacho’s even uit de schaal en lepel een ruime hoeveelheid kaassaus over de nacho’s in de schaal. Verdeel de andere helft er weer over en schep daar weer een ruime hoeveelheid kaassaus over. Verdeel de uitjes over het geheel en scheur er nog wat blaadjes koriander of peterselie over.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*