Noedels met morilles, shiitake, sojasaus en boter

Noedels met morilles, shiitake, sojasaus en boter

Koken uit de voorraadkast! Vandaag weer een dag dat mijn lief niet bij me is en ik dus niet speciaal koolhydraatarm voor hem hoef te koken (hij volgt het Keto dieet). Maar ook gelijk weer een dag dat ik heb gekeken wat er nog in huis is waar ik iets van kon maken. Zo had ik al een hele tijd gedroogde morilles en shiitake in de voorraadkast liggen en daar wilde ik nu eens iets mee doen. Dat werd dus noedels met ook nog boter en sojasaus. Een kom vol umami comfort food!

Ramen noedels

Ik heb nu dus ramen noedels gebruikt omdat ik daarvan nog een eenpersoonsportie nog in huis had. Uiteraard kun je hier ook andere soorten noedels voor gebruiken alleen raad ik af om mihoen of andere rijstnoedels te gebruiken want die zijn te dun hiervoor. Je kunt zelfs die goedkope pakjes instant noedels gebruiken maar dan zonder het zakje smaakpoeder. Sterker nog, dat heb je misschien wel stadaard in huis, is zelfs spaghetti een optie. Surinaamse bami wordt immers ook met spaghetti gemaakt. Als je andere noedels gebruikt, houd je dan wel aan de bereidingstijd van die specifieke soort. Spaghetti kook je al dente, dus beetgaar.

Ingrediƫnten

  • 300 gr ramen noedels
  • 40 gr gedroogde shiitake
  • 40 gr gedroogde morilles
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 el sojasaus
  • 2 bosuitjes
  • 50 gr ongezouten boter
  • 1 el zonnebloemolie
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: kom, zeef/vergiet, wok of hapjespan

Aan de slag!

  1. Doe de gedroogde morilles en shiitake in een kom en schenk er ruim heet water op. Laat 25 minuten wellen. Hak ondertussen de knoflook fijn en snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.
  2. Giet de morilles en shittake in een zeef/vergiet boven een ruime kom af. Laat de paddenstoelen verder uitlekken.
  3. Doe de noedels in de kom, vul aan met kokend water en wat zout en laat de noedels ca. 6 minuten wellen. Giet af en laat uitlekken.
  4. Verhit ondertussen de olie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook met wat zout ca. 30 seconden. Voeg de morilles en shiitake toe en roerbak even mee.
  5. Voeg de boter en sojasaus toe en roerbak tot de boter gesmolten is. Breng op smaak met peper. Schep de noedels erdoor, meng het geheel goed en laat nog even doorwarmen.
  6. Verdeel de noedels over kommen en garneer met de bosui.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*