Noedels roerbak met groenten, ei en pinda’s

Noedels roerbak met groenten, ei en pinda’s

Deze vegetarische roerbak met noedels, groenten, ei en pinda’s is een ideaal gerecht als je niet veel tijd hebt maar toch een voedzame maaltijd op tafel wilt. Dit is klaar binnen een half uur en bovendien laag in calorieën! Je krijgt voldoende groenten binnen en ei en pinda’s zorgen voor de nodige proteïnen. Voor een vegan variant laat je de eieren gewoon weg.

Welke noedels voor de roerbak?

Het maakt hiervoor op zich niet uit welke soort noedels je gebruikt maar ik adviseer om voor dit niet te dunne te nemen, dus geen mihoen of glasnoedels. Mie-nestjes, udon- of sobanoedels, woknoedels, het maakt verder niet uit. Je kan zelfs gewoon spaghetti gebruiken of die goedkope pakjes instant noedels die je alleen maar even hoeft te wellen in heet water.

Ingrediënten

  • 300 gr noedels
  • 400 gr roerbakgroenten
  • 100 gr taugé
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eieren
  • 2 el 100% pindakaas met stukjes
  • 1 el sojasaus
  • 1 el pinda’s + extra
  • 1 el zonnebloemolie
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: pan of kom voor de noedels, kommetje, vergiet, wok

Directions

  1. Bereid de noedels volgens aanwijzingen op de verpakking. Giet af in een vergiet en laat uitlekken.
  2. Snipper ondertussen de ui en hak de knoflook. Hoeft beiden niet al te fijn. Hak 1 eetlepel pinda’s grof.
  3. Meng in een kommetje de pindakaas met de sojasaus, de gehakte pinda’s en 50 ml water.
  4. Verhit een halve lepel olie in een wok en roerbak de eieren tot het in stukjes uit elkaar valt. Schep uit de pan.
  5. Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de groenten, ui en knoflook tot de groenten beginnen te slinken.
  6. Voeg de noedels toe en roerbak nog even mee.
  7. Schep de eieren, taugé en het pindamengsel erdoor en schep het geheel door. Serveer in kommen of diepe borden en garneer met nog wat pinda’s.

Meer noedels:

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*