Noedelsalade met kip en pindadressing

Noedelsalade met kip en pindadressing

Geloof het of niet, maar deze noedelsalade met kip en pindadressing is gemaakt met werkelijk alles wat ik in nog in huis had. Weer een recept met restjes om voedselverspilling tegen te gaan, ik ben er inmiddels een kei in geworden 😉 Wanneer ik een nieuwe weekplanning maak, kijk ik altijd wat er nog in huis is en weer in andere gerechten gebruikt kan worden. Het geeft me altijd weer een fijn gevoel als ik niets weg heb hoeven gooien!

Noedelsalade van ‘restjes’

Eigenlijk is deze noedelsalade niet helemaal van restjes want het meeste heb ik standaard in huis. Zo heb ik altijd kip, meestal kipdijfilet, en chilipepers in de vriezer, altijd komkommer op de fruitschaal en bosuitjes in een glas. Als je bosuitjes met de wortels in een een glas met een bodempje water zet, blijven ze heel lang goed. Wel elke dag het water verversen! Ook de pindadressing is gemaakt met ingrediënten die ik standaard in huis heb. Eigenlijk waren de enige restjes een halve winterwortel, een beetje koriander wat ik nog over had van een ander gerecht en één ‘plak’ mihoen. Laat je hierdoor inspireren en kijk ook wat jij nog in huis hebt om een dergelijke salade te maken! Het hoeft ook niet per se met rijstnoedels, je kan zelfs spaghetti gebruiken!

Ingrediënten

  • 200 gr rijstnoedels (mihoen)
  • 2 à 3 kip(dij)filets
  • ½ komkommer
  • 1 kleine winterwortel
  • 4 bosuitjes
  • 1 rode chilipeper
  • 20 gr koriander
  • 2 el zonnebloem- of arachideolie
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Voor de dressing:
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 3 cm gember
  • 2 el 100% pindakaas
  • 2 el honing
  • 2 el sesamolie
  • 2 el sojasaus
  • ½ tl chilivlokken
  • Sap van een halve limoen
  • Materialen: koekenpan, fijne rasp, sauspannetje, zeef/vergiet, schaaf/mandoline, kom

Aan de slag!

  1. Snijd de kip in dunne reepjes en kruid ze met zout en peper. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip in 8 tot 10 minuten goudbruin. Laat afkoelen.
  2. Rasp ondertussen de gember. Doe dit in een pannetje met de rest van de ingrediënten voor de dressing en 100 ml water. Breng al roerend zachtjes aan de kook en laat 3 tot 4 minuten indikken. Neem de pan van het vuur.
  3. Bereid de rijstnoedels volgens aanwijzingen op de verpakking (ik laat ze wellen in kokend water). Afgieten, koud spoelen en uit laten lekken.
  4. Schaaf de komkommer in dunne linten, snijd de wortel in luciferformaat, de bosuitjes schuin in stukjes van 2 cm en hak de koriander grof. De chilipeper naar wens met of zonder zaden en zaadlijsten fijnsnijden.
  5. Meng in een grote kom de noedels, kip, komkommer, wortel, bosui, chilipeper en drie kwart van de koriander. Meng vervolgens de pindadressing erdoor. Verdeel de noedelsalade over grote kommen of diepe borden en garneer met de rest van de koriander.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*