Noedelsoep met groenten en tofu

Noedelsoep met groenten en tofu

Een lekker vullende noedelsoep die binnen een half uur klaar is! Ideaal als je het druk hebt of laat thuiskomt en toch snel iets voedzaams op tafel wilt hebben. Ik heb de noedelsoep gemaakt in het kader van mijn vegetarische dagen (hij is zelfs geschikt voor veganisten), maar voel je vrij om wel iets van dierlijke proteïnen toe te voegen in plaats van de tofu of gewoon samen met de tofu. Bijvoorbeeld gegaarde kip of gehaktballetjes, biefreepjes, of gekookte garnalen.

Ingrediënten

  • 150 gr sobanoedels
  • 200 gr soepgroenten
  • 250 gr tofu
  • 2 bosuitjes
  • 1 cm verse gember
  • Paar takjes koriander (of peterselie)
  • 500 ml groentebouillon
  • 100 ml sojasaus
  • 4 el sake (of droge sherry)
  • 2 tl sesamolie
  • Versgemalen zwarte peper

Aan de slag!

  1. Kook de noedels volgens aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af in een vergiet en laat uitlekken.
  2. Snijd de tofu in blokjes, de bosuitjes in dunne ringetjes en hak de korianderblaadjes grof. Schil en rasp de gember.
  3. Breng de bouillon met de groenten, gember, sojasaus, sake en sesamolie aan de kook. Laat een minuut of 8 zachtjes koken.
  4. Voeg de tofu en de noedels toe en breng op smaak met peper. Warm nog een minuut of 5 door zonder de soep nog te laten koken.
  5. Schep de soep in kommen en garneer met bosuitjes en koriander.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*