
Omelet met gorgonzola, ham en paprika (Keto)
Een omelet met een vulling is altijd lekker als lunch of als lichte avondmaaltijd. Ben je een vaste volger, dan weet je inmiddels dat ik een paar keer per week Keto friendly kook voor mijn lief op de dagen dat hij bij mij is. Deze omelet met gorgonzola, ham en paprika maakte ik voor hem als lunch. Keto lunches bestaan vaak uit salades met vette proteïnen maar ik probeer daarmee af te wisselen om het leuk te houden 😉
Gorgonzola
Voor deze omelet wilde ik sowieso een blauwschimmelkaas gebruiken en mijn lief is dol op gorgonzola. Als je niet heel dol bent op schimmelkaas, dan is gorgonzola nog wel te doen vind ik. Deze kaas is romig, bijna boterachtig en niet zo scherp als bijvoorbeeld roquefort of blue stilton. Voor een nog zachtere smaak kun je ook kiezen voor gorgonzola dolce, die jonger en romiger van smaak is dan gorgonzola piccante, of magor. Deze laatste is een combinatie van gorgonzola en mascarpone en dus nog zachter en romiger. Hou je wel van sterke blauwschimmelkazen, gebruik dan gerust een andere soort naar jouw smaak!
Ingrediënten
- 4 eieren
- 150 gr gorgonzola
- 100 gr hamblokjes
- 1 paprika
- 1 ui
- 2 bosuitjes
- 2 el melk
- Boter
- Versgemalen zeezout en zwarte peper
- Materialen: kom, koekenpan
Aan de slag!
- Snijd de paprika in repen, de ui in dunne halve ringen en de bosuitjes in ringetjes. Klop de eieren met melk los in een kom en meng de bosui erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
- Verhit wat boter in een koekenpan en bak de hamblokjes, uien en paprika met wat zout en peper tot de uien en paprika zacht zijn. Schep uit de pan.
- Verhit weer wat boter in de pan en giet dan de helft van het eiermengsel erin. Bak tot de onderkant gestold is, verbrokkel dan de helft van de gorgonzola erover en bak met het deksel op de pan tot de omelet gestild en de kaas gesmolten is. Herhaal voor de tweede omelet.
- Verdeel ui, ham en paprikamengsel over de omeletten en klap dubbel.
Ook lekker: