Omelet wrap met tonijn en hüttenkäse (Keto)

Omelet wrap met tonijn en hüttenkäse (Keto)

Na 10 jaar alleen te zijn geweest, heb ik weer een nieuwe liefde in mijn leven. Heerlijk om weer een paar keer per week samen met iemand te eten. Alleen volgt hij momenteel het Keto dieet dus moet ik me op de dagen dat we samen zijn een beetje aanpassen. Deze omelet wrap met tonijn en hüttenkäse is een lunch die ik hem heb meegegeven naar zijn werk.

Overigens ben ik niet helemaal blij met de foto (sowieso ben ik al geen kei in food styling). Maar ik maakte deze lunch ’s avonds al omdat mijn lief om 5 uur ’s ochtends de deur uitgaat voor zijn werk en ik was ik vergeten foto’s te maken. Deze stuurde hij me vanaf zijn werk zodat ik toch wat had 😉

Keto omelet wrap

‘Keto’ staat voor ketogeen, een vrij pittige vorm van een koolhydraatarm dieet. Het komt er in het kort op neer dat je bij dit dieet veel vetten, een bescheiden hoeveelheid eiwitten en zeer weinig koolhydraten eet. Idealiter haal je bij het Keto dieet ca. 70 tot 80 procent van je dagelijkse calorieën uit vetten, ca. 10 tot 20 procent uit eiwitten en ca. 5 tot 10 procent uit koolhydraten. Deze omelet wrap klopt dus niet helemaal omdat eieren, tonijn en hüttenkäse meer eiwitten vertegenwoordigen ten opzichte van het vet uit de avocado, tonijn en hüttenkäse maar het is in ieder geval wel koolhydraatvrij.

Ingrediënten

 • 4 eieren
 • 2 blikjes tonijn
 • 3 bosuitjes
 • 1 avocado
 • 1 klein bakje hüttenkäse
 • 1 el mayonaise
 • Paar takjes verse dille
 • 2 bladeren ijsbergsla
 • Scheutje melk
 • Boter
 • Versgemalen zeezout en zwarte peper
 • Materialen: zeef, 2 kommen, koekenpan

Aan de slag!

 1. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Laat de tonijn uitlekken en een zeef en hak de dille grof.
 2. Klop de eieren met een scheutje melk los in een kom, meng de bosui erdoor en breng op smaak met zout en peper. Verhit wat boter in een koekenpan en bak van de helft een omelet. Schep op een bord en bak een tweede omelet.
 3. Snijd ondertussen de avocado in reepjes en snijd de ijsbergsla fijn.
 4. Meng in een kom de tonijn met de hüttenkäse, dille en mayonaise en breng op smaak met zout en peper.
 5. Beleg elke omelet in het midden met sla, tonijn en avocado. Rol ze stevig op en snijd in twee stukken.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*