Omelet wrap met worstjes, avocado en kaas (Keto)

Omelet wrap met worstjes, avocado en kaas (Keto)

Pas geleden had ik als lunch een omelet wrap met tonijn en hüttenkäse als koolhydraatarme Keto lunch gemaakt voor mijn lief en deze keer een variatie met worstjes, avocado, cherrytomaatjes en kaas. Een omelet is als wrap een prima vervanger voor tortilla’s, die wel koolhydraten bevatten. Ook maïstortilla’s bevatten veel koolhydraten. Sterker nog, binnen het Keto dieet zijn maïs en gedroogde peulvruchten niet toegestaan omdat ze koolhydraatrijk zijn.

By the way… Op de foto ziet de wrap er wat rommelig uit. Ik had ‘m iets te vol gedaan waardoor hij deels weer open ging met overhevelen naar een bord 😉

Keto omelet wrap

‘Keto’ staat voor ketogeen, een vrij pittige vorm van een koolhydraatarm dieet. Het komt er in het kort op neer dat je bij dit dieet veel vetten, een bescheiden hoeveelheid eiwitten en zeer weinig koolhydraten eet. Idealiter haal je bij het Keto dieet ca. 70 tot 80 procent van je dagelijkse calorieën uit vetten, ca. 10 tot 20 procent uit eiwitten en ca. 5 tot 10 procent uit koolhydraten. Deze omelet wrap bevat door de worstjes, avocado en kaas aardig wat vetten en is koolhydraatarm.

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 6 chipolata worstjes of merguez
  • 150 geraspte kaas naar wens
  • 1 avocado
  • 10 cherry- of snoeptomaatjes
  • Handje bieslook
  • Scheutje melk
  • 75 gr boter
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: koekenpan, kom, spatel

Aan de slag!

  1. Verhit 25 gram boter in een koekenpan en bak de worstjes in ca. 5 minuten rondom bruin en gaar. Neem uit de pan.
  2. Snijd ondertussen de tomaatjes in kwarten, de avocado in reepjes en hak de bieslook fijn.
  3. Klop de eieren met een scheutje melk los in een kom. Meng de bieslook erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  4. Laat weer 25 gr boter smelten en bak een omelet van de helft van de eieren ca. 3 minuten. Niet omkeren. Bestrooi met 50 gram van de kaas en doe een deksel op de pan tot de kaas gesmolten is. Beleg in het midden met 3 worstjes en de helft van de tomaatjes en avocado. Vouw met een spatel dicht tot een wrap, bestrooi met 25 gram kaas en doe nog even het deksel op de pan om de omelet wrap dicht te ‘plakken’. Herhaal voor de tweede omelet wrap.
  5. Snijd ze voor serveren eventueel diagonaal doormidden.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*