One pan pasta met worst en zongedroogde tomaatjes

One pan pasta met worst en zongedroogde tomaatjes

Kan een eenvoudige pasta nog makkelijker? Ja, dat kan met maar slechts één pan! Zoals deze one pan pasta met worst en zongedroogde tomaatjes. Niet het soort pasta wat je op het menu zet als je in één gerecht ook de nodige vitamines wilt stoppen. Dit is gewoon comfort food. De meeste pasta’s zijn in Italië zo simpel omdat het daar niet als hoofdmaaltijd wordt gegeten maar als voorgerecht (primi piatti). Pas daarna komt de maaltijd van groenten en/of vlees of vis (secondi piatti). Zoals wij hier vaak pasta maken met én groente, én proteïnen én saus, kom je in Italië nauwelijks tegen. Ik denk dat één van de weinige uitzonderingen de ragú alla bolognese is.

One pan pasta

One pan pasta, of one pot pasta en in het Nederlands eenpanspasta, is gewoon letterlijk het hele gerecht maken in één pan. Je kookt de pasta dus niet apart van de saus maar tegelijk met alle andere ingrediënten. Naar wat ik heb begrepen is de one pan pasta vooral op social media gepopulariseerd door Martha Stewart. Het is overigens ook weer niet zo dat je alles tegelijk in de pan mietert en het op de stoof zet, ook hiervoor werk je in etappes. Maar dan nog blijft het gemakkelijk en snel!

Ingrediënten

  • 300 gr grove pasta
  • 3 braadworsten/saucijzen
  • 150 gr zongedroogde tomaatjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el kappertjes
  • 450 ml kippen- of runderbouillon
  • 175 ml (kook)room
  • 60 gr geraspte mozzarella
  • Paar takjes verse peterselie
  • 1 el neutrale olijfolie
  • Versgemalen zwarte peper
  • Materialen: ruime braadpan of hapjespan

Aan de slag!

  1. Laat de zongedroogde tomaatjes uitlekken op keukenpapier en snijd ze in kleine stukjes. Snijd de worst in plakjes, snipper de ui en de knoflook en hak peterselie fijn tot je ca. 2 eetlepels hebt.
  2. Verhit de olie op middelhoog vuur in een braadpan of hapjespan en bak de ui en plakjes worst al omscheppend ca. 5 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut mee.
  3. Doe de tomaatjes, kappertjes, pasta, bouillon en room erbij en breng het geheel aan de kook.
  4. Roer het geheel goed door, verlaag het vuur, doe het deksel op de pan en laat ca. 10 tot 12 minuten zachtjes pruttelen tot de pasta gaar is en de saus ingedikt. Breng op smaak met peper.
  5. Schep de mozzarella en peterselie erdoor en serveer direct.

Advertentie
 

One Comment

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*