One pot pasta met tonijn en tomaatjes

One pot pasta met tonijn en tomaatjes

Een pasta in elkaar draaien is meestal al heel makkelijk, maar nog makkelijker is een one pot pasta! Deze is met tonijn uit blik, cherrytomaatjes, rode ui, kappertjes, peterselie en Parmezaanse kaas. Overigens wil het niet altijd zeggen dat het sneller is, maar simpel is het wel en het scheelt afwas. Al heb ik de vaatwasser nog nooit horen klagen 😜 Eerder maakte ik al eens een one pot pasta met worst en zongedroogde tomaatjes.

One pot pasta

One pot pasta, of one pan pasta en in het Nederlands eenpanspasta, is gewoon letterlijk het hele gerecht maken in één pan. Je kookt de pasta dus niet apart van de saus maar tegelijk met alle andere ingrediënten. Naar wat ik heb begrepen is de one pot pasta vooral op social media gepopulariseerd door Martha Stewart. Het is overigens ook weer niet zo dat je alles tegelijk in de pan mietert en het op de stoof zet, ook hiervoor werk je in etappes. Maar dan nog blijft het gemakkelijk! Gebruik hiervoor overigens niet een te fijne pasta want de tomaatjes hebben ook tijd nodig om uit elkaar te vallen. Een grove pastasoort wordt minder snel overgaar ten opzichte van bijvoorbeeld spaghetti of orzo.

Ingrediënten

  • 400 gr grove pasta, naar wens
  • 2 blikjes tonijn op olie
  • 500 gr cherrytomaatjes
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el kappertjes
  • ½ bakje peterselie
  • 30 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 liter kippen- of groentebouillon
  • Klein bekertje crème fraîche
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: zeef, maatbeker of kom, braadpan, fijne rasp

Aan de slag!

  1. Laat de tonijn uitlekken maar vang de olie op. Snipper de ui en de knoflook en halveer de tomaatjes en hak de peterselie fijn.
  2. Verhit de olie van de tonijn in een braadpan en fruit de ui tot deze zacht en glazig is. Voeg de knoflook toe en fruit nog een minuut mee.
  3. Voeg de pasta, 350 gram tomaatjes en de bouillon toe en breng aan de kook. Verlaag het vuur en laat zonder deksel op de pan ca. 15 minuten zachtjes koken. Schep regelmatig om. De tomaatjes moeten bijna uit elkaar zijn gevallen en de pasta nog net niet al dente.
  4. Voeg de rest van de tomaatjes toe, schep de crème fraîche, Parmezaan, kappertjes en peterselie erdoor en breng op smaak met zout en peper. Laat ca. 5 minuten koken tot het vocht is ingekookt.
  5. Schep tot slot de tonijn er voorzichtig door zodat het zo min mogelijk uit elkaar valt. Doe het vuur uit en laat met het deksel op de pan 5 minuten rusten.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*