Ontbijt muffins sausage, ei, spek en cheddar

Ontbijt muffins sausage, ei, spek en cheddar

McDonalds, ik kom er gemiddeld vier keer per jaar om af te halen en thuis te eten. En slechts één keer heb ik eens onderweg een ontbijt McMuffin gegeten. Zoiets wilde ik nu eens zelf maken en dan all the way met sausage, ei, spek én cheddar! De muffins maakte ik ook zelf want die kom je in de supermarkt niet tegen. Wel de cakejes, maar niet de broodjes.

Ontbijt muffins

Bij muffins denk je denk ik eerder aan cakejes maar wat je hiervoor gebruikt zijn English muffins, broodjes van gistdeeg die je in een pan bakt. Bij de Mac heb je momenteel de keuze uit een McMuffin bacon & ei, sausage & ei of dubbel ei & bacon en allen bevatten cheddar smeltkaas. Ik wilde dus een combi van sausage, ei, bacon en cheddar!

Sausage is natuurlijk gewoon worst. Bij de Mac gebruiken ze voor de McMuffin’s patty’s (platte burgers) van varkensvlees in tegenstelling tot de gewone burgers die van rundvlees worden gemaakt. Om de sausage patty’s te maken gebruikte ik nu magere rundersaucijzen die al zijn gekruid. Deze heb ik uit het velletje gehaald en daarvan de patty’s gemaakt. Zo heb je worstjes die perfect op de muffins passen!

Ingrediënten

 • 4 English muffins (recept)
 • 4 runder- of varkensworstjes (sausage)
 • 4 grote eieren
 • 8 ronde plakjes spek
 • 8 plakjes cheddar smeltkaas
 • Boter
 • Versgemalen zeezout en zwarte peper
 • Materialen: bakpapier, broodrooster of grillpan, koekenpan, kookring van ca. 8 cm (of 2 of 4)

Aan de slag!

 1. Verwarm de oven voor op 150 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
 2. Halveer de muffins en toast ze even in een broodrooster of grillpan. Ga tegelijk verder met de rest.
 3. Snijd het velletje van de worstjes open en druk het vlees eruit. Maak hiervan 4 platte sausage patty’s ter grootte van de muffins.
 4. Verhit wat boter in een koekenpan en bak de patty’s om en om bruin en gaar. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
 5. Leg de plakjes spek in de pan en bak ze krokant. Neem ook uit de pan en uit laten lekken op keukenpapier.
 6. Doe als het nodig is weer wat boter in de pan, zet een kookring erin en breek daarin een ei. Prik de dooier door en roer eventueel voorzichtig los. Doe een deksel op de pan tot het ei gestold is. Herhaal met de andere eieren. Als je 2 of 4 kookringen van dezelfde maat hebt, kan dit natuurlijk in één of twee keer.
 7. Beleg een helft van elke muffin met een plakje cheddar, een plakje spek, een ei, een sausage, nog een plakje spek en weer een plakje cheddar en leg de bovenste helften erop.
 8. Leg de muffins op de bakplaat en doe eventjes in de oven tot de cheddar gesmolten is.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*