Ontbijt pizza bianca met ham, mozzarella en eieren

Ontbijt pizza bianca met ham, mozzarella en eieren

Pizza als ontbijt? Why not? Al is deze pizza bianca met ham, mozzarella en eieren natuurlijk ook prima als avondmaaltijd of snack te doen! Als ontbijt of snack vind ik zelf dat één voldoende is voor twee tot vier personen. Wil je het als avondmaaltijd, maak dan een pizza per persoon. Pizza bianca betekent overigens letterlijk ‘witte pizza’ en dat is gewoon zonder tomatensaus. In plaats van magere ham, kun je ook plakjes ontbijtspek gebruiken. Dan wordt het absoluut een anti-katerpizza als je een avondje bent doorgezakt 😉

Pizza bodem

Als ik zelf pizza maak, dan meestal met zelfgemaakt deeg maar daar had ik deze keer geen zin in en ook geen tijd voor. Ik heb dus gewoon een rol koelvers pizzadeeg gekocht van Tante Fanny. Dit is echter een rechthoekige lap en omdat ik de pizza op mijn ronde pizzasteen wilde bakken, heb ik het eerst rond gemaakt. Laat het deeg dan eerst goed op kamertemperatuur komen, vorm het tot en bal en rol uit. Je kunt natuurlijk ook een andere bodem kopen, bijvoorbeeld die met groenten erin van Magioni of de glutenvrije van Schär. Heb je wel zin en tijd om zelf de bodem te maken, doen! Het blijft toch het allerlekkerst met zo’n lekker bubbelige korst van vers deeg.

Ingrediënten

 • 1 pizzabodem
 • 150 gr geraspte mozzarella
 • 150 gr hamblokjes
 • 3 à 4 eieren, afhankelijk van de grootte
 • 1 el extra vergine olijfolie
 • Gehakte peterselie om te garneren
 • Versgemalen zeezout en zwarte peper
 • Materialen: bakpapier of een pizzasteen

Aan de slag!

 1. Verwarm de oven voor op 220 graden met een bakplaat of pizzasteen erin.
 2. Besprenkel de pizzabodem met de olie en verdeel de mozzarella en ham erover.
 3. Neem de pizzasteen of bakplaat (bekleed dan met bakpapier) uit de oven en leg de pizza erop. Breek voorzichtig de eieren op de pizza en maal er wat zout en peper over.
 4. Bak de pizza ca. 12-15 minuten tot de rand knapperig is en de eieren gestold zijn, als het even kan de dooiers nog een beetje zacht.
 5. Garneer met peterselie en snijd in punten.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*