Oosterse salade met krokant buikspek (Keto)

Oosterse salade met krokant buikspek (Keto)

Ik had zo’n zin om weer eens een flink stuk buikspek te bereiden maar daar moet dan natuurlijk ook wat bij. Nu eens geen noedels of rijst want het moest koolhydraatarm blijven voor mijn lief, dus werd het een salade met oosterse smaken omdat het buikspek ook op oosterse wijze is gemarineerd.

Buikspek bereiden

Het is niet moeilijk om buikspek te bereiden, maar je moet er de tijd voor nemen. Het vlees moet namelijk eerst minstens een nacht marineren, het liefst nog 24 uur marineren. En op de dag dat je het wilt eten ook nog eens meer dan een uur in de oven. Plus nog wat extra werk wat je eraan hebt. Plan dit dus goed! Tussentijds moet het vlees trouwens even uit de oven. Zet dan eerst de afzuigkap op de hoogste stand voor je de oven opent. Er kan namelijk een enorme walm uit de oven komen omdat de marinade gaat aanbakken. Zet de afzuiger op turbo en doe dan pas de oven open zodat de rookmelder niet afgaat 😉 En nog een tip: het zwoerd insnijden is best een dingetje want het is enorm stug. Je moet echt een goed, vlijmscherp koksmes of vleesmes hebben. Lukt het niet, neem dan gewoon een stanleymes met een nieuw mesje erin. Je kunt het stuk spek een dag of drie gekoeld goed houden. Maar de knapperigheid van het zwoerd neemt wel wat af.

Ingrediënten

  • 1 kg buikspek met zwoerd
  • Volg voor de rest van de ingrediënten dit recept
  • Voor de salade:
  • 3 bosuitjes
  • ½ komkommer
  • 1 verse rode peper
  • ½ bakje verse munt
  • ½ bakje verse koriander
  • Vol handje cashewnoten
  • 2 bladeren ijsbergsla
  • Voor de dressing:
  • 2 el vissaus
  • 2 el limoensap
  • 1 el sojasaus
  • 2 tl lichte basterdsuiker
  • 2 el zonnebloem- of arachideolie
  • Versgemalen zwarte peper
  • Materialen: kom + materialen voor het buikspek

Aan de slag!

  1. Volg dit recept voor het marineren en bereiden van het buikspek en begin hiermee minimaal 24 uur van tevoren (zie boven).
  2. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes en de komkommer in schijfjes. Hak de rode peper fijn, naar wens met of zonder zaden en zaadlijsten. Hak munt en koriander fijn en de cashewnoten grof. Leg de bladeren ijsbergsla op elkaar, rol op en snijd in reepjes.
  3. Klop in een kom de dressing en breng op smaak met peper. Zout is niet nodig omdat vissaus en sojasaus al zout genoeg zijn. Snijd het buikspek in blokjes.
  4. Meng sla, bosui, rode peper, munt, koriander en buikspek door de dressing.
  5. Verdeel de buikspek salade over borden en garneer met de cashewnoten.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*