Opgerold salami-kaasbrood

Zóóóóóó lekker dit! Een heerlijk snackbrood om lekker bij soep te eten of bij de borrel. In Italië noemen ze dit een stromboli, alleen is het dan een opgerolde pizza, dus met saus. Kan jij natuurlijk ook doen als je dat lekker vindt en met de vulling kun je ook eindeloos variëren. Bij deze variant is het ook lekker om het deeg eerst met pesto in te smeren voordat je het belegt. Als je het teveel gedoe vindt om zelf het pizzadeeg te maken, dan kun je natuurlijk ook zo’n kant-en-klare, gekoelde rol kopen. Maar bedenk wel dat die veel onnodige toevoegingen bevat.

[ingredients title=”Ingrediënten”]

  • Pizzadeeg volgens dit recept
  • 150 gr salami, dungesneden
  • 2 bollen mozzarella, in stukjes gescheurd
  • 100 gr pittige kaas, geraspt
  • 1 eidooier, losgeklopt
  • Versgemalen zwarte peper
  • Optioneel: gedroogde oregano of grof zeezout als topping
  • Materialen: bakpapier, deegroller, rooster

[/ingredients]

[directions title=”Aan de slag!”]

  1. Maak het pizzadeeg volgens het recept.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Rol het pizzadeeg uit tot en lap van ca. 30 bij 20 cm.
  4. Beleg het deeg met de salami, maar laat ca. een cm van de randen vrij. Verdeel de mozzarella en de geraspte kaas over de salami en maal er wat peper over.
  5. Rol het deeg vanaf de korte kant stevig op. Druk de naad en de uiteinden met je vingers dicht en leg het deeg met de naad naar beneden op de bakplaat. Bestrijk het deeg met het ei. Strooi er eventueel wat oregano of grof zeezout over.
  6. Bak het brood ca. 45 minuten in het midden van de oven of tot het mooi goudbruin is. Laat het brood 10 minuten afkoelen op een rooster en snijd het daarna in plakken van ca. 4 cm.

[/directions]

Advertentie

Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *