Ovengebakken tomaten met kaas

Ovengebakken tomaten met kaas

Ik eet best vaak iets met tomaat, maar omdat ik alleen ben, heb ik ook vaak tomaten over die dan soms richting overrijp gaan. En iets weggooien doe ik niet snel, ik probeer er altijd nog eerst een andere bestemming voor te bedenken. Wanneer ik grote tomaten heb waar ik echt iets mee moet doen voordat ze niet meer eetbaar zijn, dan doe ik ze meestal roosteren in de oven als groentegerecht bij een stukje vlees, vis of kip. Gebakken aardappeltjes erbij en je hebt een heerlijke maaltijd!

Ingrediënten

 • 4 grote, rijpe (tros)tomaten
 • 1 kleine rode ui, in dunne ringen
 • 2 teentjes knoflook, geperst
 • 60 gr geraspte kaas (bijv. Parmezaan of belegen)
 • 1 el verse basilicum, gehakt of 1 tl gedroogde
 • 1 el verse oreganoblaadjes, of 1 tl gedroogde
 • 4 el olijfolie
 • Versgemalen zwarte peper
 • Materialen: ovenschaal of braadslede

Aan de slag!

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Halveer de tomaten in de breedte, duw het zachte gedeelte met een lepeltje iets naar binnen en leg ze met de snijkant naar boven in een ovenschaal of braadslede.
 3. Bestrijk ze met de knoflook en beleg elke tomaat met 2 uienringen.
 4. Verdeel de kaas erover en bestrooi met oregano en basilicum. Sprenkel de olijfolie erover.
 5. Bak de tomaten in het midden van de oven in ca. 25 minuten gaar. Maal er nog wat peper over en serveer direct.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*