Ovengeroosterde bospeen

Ovengeroosterde bospeen

Wortelen vind ik heerlijk, alleen minder wanneer ze gewoon gekookt zijn. Ik gebruik ze vaak in een roerbak, verwerk ze rauw in en salade of rooster ze in de oven. Vooral dit laatste vind ik zalig! Lekker met wat kruiden, zeezout en een klein beetje olie en je hebt een heerlijk gerechtje! Momenteel ben ik weer in strijd met 10 kilo teveel, maar dit recept kan prima als je calorieën telt. 100 gram geroosterde wortel met wat olie bevat namelijk ca. 60 calorieën. Ik eet 4 stuks per keer, wat ongeveer 120 gram is. Dat klinkt weinig, maar ik heb er genoeg aan wanneer ik er ook nog een stukje vlees of vis en iets van een aardappeltje erbij heb. En over dat laatste gesproken. Boen een paar vastkokende of iets kruimige aardappels schoon, snijd ze met de schil in stukken en rooster ze met de wortelen mee!

Ingrediënten

 • 1 bosje bospeen
 • Paar takjes tijm
 • 1 el komijnzaad
 • Grof zeezout
 • Neutrale olie naar keuze
 • Benodigdheden: groot bakblik

Aa de slag

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Snijd het loof van de wortelen, maar laat een klein stukje zitten. Dat staat gewoon gezellig 😉
 3. Boen de wortelen schoon onder koud stromend water en dep ze goed droog met keukenpapier.
 4. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
 5. Leg de wortelen naast elkaar in een groot bakblik en druppel er wat olie over. Niet meer dan een theelepel per 100 gram. Gebruik geen extra vergine olijfolie, want dat kan maar tot 180 graden verhit worden.
 6. Verdeel de tijmblaadjes, komijnzaad en wat zeezout over de wortelen en schud het bakblik goed zodat olie, tijm, komijn en zout goed over de wortelen verdeeld zijn. Als je niet van komijn houdt kun je het weglaten of eventueel vervangen door gehakte rozemarijn.
 7. Zet het blik ca. 30 minuten in het midden van de oven. Schud halverwege een keer om. De wortelen zijn gaar als je er makkelijk in kunt prikken met een vork.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*