Ovenschotel met kip, olijven, pesto en mozzarella (Keto)

Ovenschotel met kip, olijven, pesto en mozzarella (Keto)

Keto avondmaaltijden koken betekent vooral veel ovengerechten of eenpansmaaltijden om het een beetje leuk te houden aangezien koolhydraten als rijst, pasta en aardappels niet zijn toegestaan binnen dit dieet. Enkel een stukje gebakken of gegrild vlees, vis of vleesvervanger met groenten op je bord wordt dan snel heel saai. Traybakes en ovenschotels zorgen voor meer variatie. Zoals deze ovenschotel met kip, groene olijven, pesto en mozzarella.

Kip en pesto voor deze ovenschotel

Ik begin met de kip. Ik heb kipdijfilet gebruikt omdat ik dat lekkerder vind maar je kunt natuurlijk ook gewoon kipfilet gebruiken. Kipdijfilet is malser en ook iets vetter dan kipfilet. De naam klopt ook eigenlijk niet helemaal want kipdijfilet komt van de bil, maar ja, kipbilfilet klinkt toch wat minder lekker 😉 Dat verklaart trouwens ook waarom de kipdijfilet malser is, want de bil van de kip moet veel harder werken dan de borst, waar kipfilet van wordt gesneden.

Dan de pesto. Die maak ik altijd zelf op voorraad en bewaar dat in kleine potjes. Vergeet alsjeblieft de potjes en bakjes uit de supermarkt, het haalt het in de verste verte niet bij zelfgemaakte pesto en zelf maken is helemaal niet zo moeilijk. Je zal ook zien dat verse pesto veel helderder groen van kleur is. Verse pesto is ook prima tot 2 maanden in de koelkast bewaren in een gesteriliseerd (weck)potje (niet langer dan een uur voor gebruik steriliseren). Schenk er dan een laagje olijfolie op om de pesto te ‘verzegelen’ en sluit lichtdicht af. Nog beter is om de potjes te wecken voor extra lange houdbaarheid. Na openen kun je de pesto dan het beste binnen een week opmaken. Verdeel het in een paar heel kleine potjes zoals ik dat doe zodat je niet na een wek alsnog een hele pot pesto moet weggooien. Ik bewaar altijd de kleine glazen potjes van kappertjes hiervoor.

Ingrediënten

  • 3 kipdijfilets
  • 100 gr pesto
  • Pot groene olijven, uitgelekt
  • 2 bollen mozzarella
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 ml room
  • 25 boter + extra om in te vetten
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: ovenschaal, koekenpan

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden of 180 hete lucht en vet een ovenschaal in met wat boter.
  2. Snijd de kip in blokjes en kruid met zout en peper.
  3. Verhit boter in een koekenpan en bak de kip bruin en gaar.
  4. Meng in een kom de pesto met de room en knoflook uit de pers. Schep de olijven, kip en in stukjes gescheurde mozzarella erdoor en meng het geheel goed. Doe over in de ovenschaal.
  5. Bak de ovenschotel ca. 30 minuten tot het bubbelt en het aan de randjes bruin kleurt.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*