Ovenschotel met tortillachips en gegrilde kip

Ovenschotel met tortillachips en gegrilde kip

Ik ben fan van loaded nachos of gewoon met kaas maar dat zijn toch meer snacks dan een echte maaltijd. Dus heb ik nu een complete ovenschotel gemaakt met tortillachips, gegrilde kip, zwarte bonen, maïs, tomaat, crème fraîche, slagroom en kaas. Wat er precies met die kaas is gebeurd, goed te zien op de foto, weet ik niet want in plaats van smelten werd het gewoon hard. Volgende keer maar weer zelf kaas raspen want dit was duidelijk niet helemaal oké 🤔

Tortillachips of nacho’s?

Voor deze ovenschotel heb nacho cheese tortillachips gebruikt, de driehoekjes dus. Want tortillachips en nacho’s zijn niet hetzelfde. Nacho’s zijn rond en op een andere manier gemaakt. Tortillachips zijn ontstaan om verspilling tegen te gaan. Door de overgebleven tortilla’s in driehoekjes te snijden en te frituren, hoefden ze niet te worden weggegooid. In eerste instantie werden deze tortillachips gebruikt om mee te dippen, maar ook om een nachoschotel uit de oven mee te bereiden. Alleen bleek dit laatste niet zo handig. Door de vorm van de chips viel er vrij veel van de topping van de schotel af en verbrandden de puntjes van de chips. Zo zijn de ronde nacho’s ontstaan. Deze chips is geperfectioneerd om in de oven te doen. Door de ronde vorm, rolt de topping niet van de chips af. Bovendien zijn ze wat dikker en iets minder breekbaar, waardoor ze heerlijk uit de oven komen. Meer over de verschillen lees je hier.

Ingrediënten

  • 1 zak nacho cheese tortillachips
  • 4 kipdijfilets
  • Blik zwarte bonen
  • Blikje maïs
  • Blik tomatenblokjes
  • 200 gr geraspte kaas
  • 1 el Mexicaanse kruiden (recept)
  • Klein bekertje crème fraîche
  • Klein bekertje slagroom
  • 1 kippenbouillonblokje
  • Verse koriander
  • Neutrale olie
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Optioneel: groene pepertjes/ jalapeños (potje)
  • Materialen: grillpan, pannetje, kom, ovenschaal

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden of 180 hete lucht. Laat de bonen en maïs uitlekken.
  2. Wrijf de kipdijfilets in met olie en kruid ze met zout en peper. Grill ze in een grillpan 4 tot 5 minuten per kant. Neem uit de pan en laat rusten.
  3. Verwarm ondertussen de slagroom op laag vuur met het bouillonblokje tot deze is opgelost. Laat afkoelen.
  4. Als je pepertjes wilt gebruiken, hak deze dan fijn. Hoeveelheid naar wens. Pluk de kip of snijd in kleine blokjes. Maak de zak tortillachips open en knijp er een aantal malen in om het iets fijner te maken.
  5. Meng in een kom de kip met de bonen, maïs, tomatenblokjes, de helft van de kaas, Mexicaanse kruiden, crème fraîche, slagroom en eventueel de pepertjes.
  6. Vet een ovenschaal in en verdeel de helft van de tortillachips erover. Verspreid daarover het kip en bonenmengsel. Zet 20 minuten in de oven. Hak ondertussen wat koriander fijn
  7. Neem de schaal uit de oven en verdeel de rest van de tortillachips en de kaas erover. Zet terug in de oven tot de kaas gesmolten is. Garneer de ovenschotel met de koriander.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*