Over Kitchenista

Kitchenista is ontstaan ‘For the Love of Food’. Niet alleen het eten, maar vooral juist het bereiden.

Met Kitchenista laat ik je zien dat je heerlijk kunt koken met producten die je gewoon in de supermarkt koopt. Hooguit eens een keer een uitstapje naar een Turkse of Aziatische supermarkt. Stad en land afrijden voor de beste ingrediënten laat ik over aan professionals. En ook als je op een strak budget leeft moet je veel van mijn recepten kunnen maken. Want ik kan wel pleiten dat alles biologisch moet, ik kan niet in ieders portemonnee kijken en biologisch is voor velen echt te duur. Bij de meeste van mijn recepten, kun je zelf kiezen voor goedkopere opties en vaak geef ik dat ook aan. Ook doe ik niet aan urenlange styling en fotografie. Dat doe je immers thuis ook niet als je het eten op tafel wilt krijgen, hooguit op feestelijke dagen. What you see is what you get!

I am Kitchenista!

Kitchenista is Nathalie, tekstschrijver van beroep en al jaren een fervent hobbykok. Lekker eten (vergezeld door goede wijn) is echt mijn grootste passie. Ik vind het heerlijk om gezellig uit eten te gaan maar vind het nog heerlijker om zelf te koken. Uuuuuren kan ik in de keuken doorbrengen om etentjes samen te stellen voor vrienden of familie of om nieuwe dingen uit te proberen. Bij voorkeur onder het genot van een lekker glaasje wijn of bubbels. Ik ben met name verzot op de Mediterrane keuken, maar kan ook smullen van Midden-Oosters en tegen een goede Japanse of Vietnamese maaltijd zeg ik ook geen nee. Omdat ik vroeger, toen ik nog een stuk jonger was, een aantal jaren familietechnisch de Indonesische cultuur heb meegekregen, maak ik zo nu en dan ook nog een uitstapje naar de Indonesische keuken. Echter niet te vaak, want ik heb het destijds teveel gegeten en Aziatisch staat niet in mijn top 5 (met uitzondering van Japans en Vietnamees). Hoewel ik heel soms ook nog wel eens iets Thais of Indiaas doe als ik daar een bui voor heb.

Als ik mezelf moet omschrijven in culinaire trefwoorden dan is dit het zo’n beetje in willekeurige volgorde: olijfolie, echte boter, room, verse kruiden, pasta, knoflook, ui, soep, salade, tapas, mezze, hapjes, verse vis en schaal- en schelpdieren, kaas (hoe sterker de smaak, hoe lekkerder), truffel, pata negra, droge worst, sauzen, versgebakken knapperig brood, fleur de sel, citroen en limoen, balsamico, wasabi, rucola, droge witte wijn, bubbels en gin-tonic. Kan zijn dat ik nog wel e.e.a. ben vergeten 😉

Hoewel ik echt nagenoeg alles wel eet, zijn er ook een aantal dingen die ik haat: namelijk paprika, tuinbonen, broccoli en orgaanvlees. Deze laatste is dan wel weer enigszins relatief, want ik eet bijvoorbeeld graag paté of andere producten waarin lever is verwerkt. Zolang je maar geen gebakken lever (of andere organen) op mijn bord legt. Geldt ook voor bloedworst. Ook ben ik niet heel dol op groenten zoals de gemiddelde Nederlander het eet: (te lang) gekookt en zo uit de pan op het bord. Ik ga liever creatiever met groenten om voor meer smaak. In de winter kan ik bijvoorbeeld genieten van knol- en wortelgroenten, lekker geroosterd in de oven met tijm, rozemarijn en knoflook. Wat ik ook echt nooit eet, zijn gekookte aardappels. Aardappels zijn heerlijk om puree van te maken, te roosteren, gratineren, bakken, frituren of wat al niet meer. Maar gekookt? Sla mij maar over! Verder komen pakjes en zakjes er bij mij ook niet in, al zijn er wat uitzonderingen op. Zo maak ik bijvoorbeeld wel gebruik van bouillonblokjes, maïzena en gedroogde kruiden en specerijen(mixen). Hoewel ik kruiden- en specerijenmixen ook regelmatig zelf maak.

O ja, een zoetekauw ben ik trouwens ook niet. Al vind ik het wel leuk om zo nu en dan eens een taart of iets anders zoets te maken. Het gaat dan meer omdat ik iets wil uitproberen uit nieuwsgierigheid. De secties ‘bakken -zoet’ en ‘nagerechten’ op deze blog zullen dan ook minder snel vollopen dan de rest 😉

Tot slot… In het begin gezegd hebbende dat ik een hobbykok ben, is het inmiddels niet alleen meer een hobby. Ik heb er ook nog deels mijn werk van gemaakt naast mijn werk als tekstschrijver. Daarvoor uiteraard mijn HACCP-certificaat behaald voor voedselveiligheid. Op verzoek cater ik hapjes voor feesten en partijen, luxe lunches en maaltijden.

Geniet van alle recepten! En heb je vragen of suggesties, neem dan gerust contact met mij op!

 

Het cookie- en privacybeleid van Kitchenista kun je hier bekijken.

Advertentie